EU är skyldigt

Tre unga judiska liv har släckts av hat för några veckor sedan. Det framkom idag, när de israeliska ungdomarna Gilad Shaar, Naftali Frenkel och Eyal Yifrachs kroppar blev funna på en av de misstänkta unga mördarnas ägor.

Två arabiska barn har lärt sig hata tre judiska barn så mycket, så att de, när de precis hunnit bli vuxna, mördar de tre judiska barnen kallblodigt.

Detta är en händelse som upprepas gång på gång.
Maskineriet bakom hatet är hatfulla tolkningar av religiösa skrifter och politisk propaganda, som präntas in i barns kroppar. Hatet gör dem till vapen mot judar och den judiska staten. Hat tillåts. Terrorism glorifieras. Mord belönas.

Jag läste precis på Facebook en reaktion på arabiska på att pojkarnas kroppar blivit funna. Så här lyder den:

”hay hdert rmdan kan db7ohm bl3ed mthl al5rfan”. Översatt blir det:

”Oh varför dödade han dem under Ramadan* och inte under Eid [al Fitr] (en fest efter Ramadan) och slaktade deras nackar som får!” .

Motorn till hatmaskineriet som kallas Palestinska myndigheten, som bevisligen lär ut hat till barn i skolor och genom media, är EU:s finansiella stöd. EU-stödet (459 miljoner Euro 2011) är den energi som driver hatkraftverket Palestinska myndighetens propaganda och dess sjuka judehat. Här kan inte arabiska stater skyllas lika mycket som EU och enskilda europeiska länder.Det bör betonas att EU är den i särklass största finansiären. Som enskilda länder bidrar de nordiska länderna Sverige, Danmark och Norge mest.

Samtidigt som vi kunnat se att araber firat kidnappningen och morden så är det viktigt att uppmärksamma att araber också har visat medkänsla med de döda judiska ungdomarna. Två israeliska araber Yahya Mahamid och Mohammad Zoabi postade bild respektive film där de visade sitt stöd till de jämnåriga judiska ungdomarna och krävde att dessa skulle återlämnas till sina familjer. Idag hotas de till livet av uppretade näthatare runt om i arabvärlden och bland judehatare i Israel för att de tog ställning för de judiska ungdomarna och för Israel. Även om några av de som hotat dem har anhållits så är de rädda att röra sig ute som förr.

Här hemma i Sverige så får vi veta av politiker från både höger och vänster, att det är för att den Palestinska myndigheten inte ska falla samman som vi i  Sverige och EU ger mest pengar av alla till denna myndighet som sprider hat. Men vad är det vi vill bevara i den Palestinska myndigheten med våra skattemedel? Judehat? Terrorglorifiering? Att  judiska barn ska vara offer för hat och att arabiska barn i Ramallah och Gaza aldrig ska vara annat än hatets slavar (och därmed även de på sätt och vis offer)?

Detta måste få ett stopp!
Stöd namninsamlingen för att visa vår regering och riksdag att vi vill att de upphör med finansiering av den Palestinska myndigheten.

Det är nog nu! Nog med riksdagens och regeringens tystnad. Nog med tigandet. Nog med förljugenheten!

Namninsamlingen finns här:https://www.change.org/petitions/sveriges-regering-upphör-med-finansiering-av-den-palestinska-myndigheten-som-sprider-antisemitism-och-glorifierar-terror

*Morden skedde flera veckor innan Ramadan, den som skrev den hatfyllda kommentaren visste nog inte om det.

Annonser

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s