Öppet Brev: Vad vet Eva Franchell som inte Stefan Löfven vet?

En kommentar på Aftonbladets Eva Franchells ledarkrönika om Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfvens uttalande om Gazas raketanfall mot Israel.

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/evafranchell/article19217986.ab

Först Eva går du själv in och kommenterar konflikten Israel – Palestina från ett uppenbart propalestinskt perspektiv, sedan tycker du att Stefan Löfven ska avstå för att han lägger skulden på Hamas (”Israelvänligt”?). Jag förstår inte din logik. Varför ska du få uttrycka en åsikt om konflikten, om inte Stefan Löfven ska få uttrycka en? Har jag förstått dig rätt?Besitter du den kunskap och försiktighet som inte Stefan Löfven skulle besitta? Eller har du också gått på nattgammal is nu?

Du tar också upp antisemitismen och hatet som blottlades på Stefan Löfvens Facebooksida.
Det är medborgarna i det här landet som tyvärr vädrar sin hemska antisemitism på Stefan Löfvens Facebooksida.
Det vore faktiskt intressant om detta kunde uppmärksammas och vilka konsekvenser det får att vi har medborgare som i denna omfattning hyser antisemitiska åsikter. De bär också ansvar för sina antisemitiska, rasistiska och hatiska kommentarer.
När vi ändå är inne på ansvar:
Har Hamas inget ansvar enligt dig?
Israel har beskjutits hela tiden sedan Hamas tog över Gazaremsan, varför blockaden mot Gazaremsan finns.
Bär inte Hamas (och hela den Palestinska myndigheten för den delen) ansvar för raketbeskjutningara mot israeliska civila och sitt bruk av mänskliga sköldar?
Hur någon i den svenska liberala demokratin så uppenbart verkar frånta Hamas ansvaret genom att lägga allt ansvar på den så kallade ”starkare parten”, den liberala demokratin Israel, ligger bortom all rimlig logik. Ett land kan ha en stark militär men vad säger att ena partens militära styrka gör att den parten bär huvudansvaret för varje angrepp som drabbar den? Det är ju ingen logik i det.

Eva du tycks dock ha förstått och avslöjat en sak i din krönika: Det säkerhetspolitiska perspektivet  och hotet för Sverige om en socialdemokratisk partiledare uttalar sig kritiskt mot Hamas. Varför skulle det vara säkerhetspolitiskt farligt för Sverige som ligger på en annan kontinent än Israel och Gaza att uttala sig om ”Palestinakonflikten” eller ”Gazakrisen”? Vem är EGENTLIGEN den starkare parten?  Frågan är öppen.Danger...

2 kommentarer Lägg till

  1. David Allon skriver:

    Tobias, great letter. You took up all the relevant points.

    I am not surprised by anything that followed Löfven’s Facebook status, but it still amazes me to see the amount of antisemitism in this country (Sweden) – hundreds of poisonous, full of hate,comments!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s