Dyrt Ship to Gaza jippo sponsras av Socialdemokraterna

På måndag den 29 september är det Ship to Gaza-jippo på gång i Växjö.

Tydligen finns det bara en konflikt i hela Mellanöstern för somliga trots att vi andra kan se att hela Mesopotamien står i brand och håller på att drabbas av köldbranden IS.

Sponsorer till jippot i Växjö är regeringsbärande partiet Socialdemokraterna, Socialdemokraterna i Växjö och lokala ICA-butiken Cityhallen. ICA-butiken är redan (ö)känd för sin propalestinska hållning och har tidigare deltagit i en BDS-kampanj mot Israel och socialdemokrater har tidigare uttalat sig positivt till Ship to Gaza så jätteunikt är det hela inte. Men dessa fakta gör inte sponsringen mindre upprörande då Ship to Gaza vill bryta den nödvändiga och lagliga sjöblockad som Israel har mot Gazaremsan som domineras av terroristorganisationen Hamas.

Entrebiljett till vänsterjippot kostar hör och häpna hela 100 kronor och 60% av biljettpriset skänks till Gaza GENOM SHIP TO GAZA.

Ship to Gaza-jippo med sponsorer.
Ship to Gaza-jippo med sponsorer.

Vad man får för pengarna? Jo, lite lokal alternativrock och  SKÄNKA MER PENGAR TILL SHIP TO GAZA. ”Ja, men pengarna går ju till fattiga barn i Gaza” kanske du säger. Nej pengarna kommer  i första hand att förvaltas av Ship to Gaza.  Frågan är vad Ship to Gaza ska göra med pengarna då de ju tidigare sagt att deras last främst består av det missbrukade ordet: ”solidaritet”. Och även om pengarna mirakulöst skulle nå Gaza, var hamnar pengarna där? Risken är att du inte vill veta.

Växjöbor med sunt förnuft borde bojkotta givetvis men bojkotta rätt: Bojkotta Ship to Gaza-jippot, Cityhallen och Socialdemokraterna.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s