Här är sommarens israeliska hits som stannar kvar tills nästa år

Nu tänker jag göra ett kort avbrott i politiken i mitt bloggande och blogga om israelisk populärmusik.

Jag listar här några bra sommardängor som nog kommer hänga kvar tills åtminstone nästa sommar. All fyra artister jag kommer att presentera har gemensamt att de under sommaren bröt mot sin genre för att göra dansmusik. Och du alla låtar finns på Itunes för dig som inte får nog.

Plats ett går till Lior Narkis och Omer Adam med sin glada moderna danspop. Båda artisterna brukar annars var för sig mest göra rytmisk österländsk mizrachimusik och de har många hits i bagaget.  Sångarna har valt att samarbeta med en av Israels bästa DJ:s, Yinon Yahel, som var i Sverige och spelade i somras. Här sjunger de om ”Glädjens Revolution” och om att vi alla är en enda stor familj i  låten Mahapecha Shel Simcha.

 

På plats två hamnar Naor Ormia. Även han sjunger mizrachimusik och har många hits bakom sig. I år tog han också hjälp av DJ:s  nämligen israeliska duon Mash N Droub och resultatet blev den heta danslåten Ve Hi Tireh – ”Och Hon Kommer Att Se” på svenska. Enkel text om kille som vill att tjejen ska se honom och en melodi som gör det svårt att motstå att dansa och sjunga med i refrängen.

 

Balladsångaren Rotem Cohens låt Hitchil Ha-Chom – ”Det Har Börjat Bli Hett”  från i somras om att vilja dansa, festa och tråna efter kärlek i Tel Aviv innebar ett avbrott från hans smäcktande ballader och med denna remix blev han istället discokung för en sommar. Man blir definitivt danssugen, svettig, varm och dansar iväg till Tel Aviv med denna remix.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s