Mahmoud Abbas stödjer gazablockad om den är arabisk

Kanske det bara är  judehat som skapar fördömanden av blockad mot Gaza
Kanske det bara är judehat som skapar fördömanden av blockad mot Gaza

Egyptiska myndigheter har beslutat att stänga Egyptens gränsövergång till Gaza under lördagen, sedan terrorister med kopplingar till Gaza på fredagen attackerade en checkpoint i beduinstaden Sheikh Zuweid och dödade  minst 28 egyptiska soldater. De egyptiska myndigheterna tror att terroristerna kommit in i Egypten från Gaza via en så kallad terrortunnel, skriver Times of Israel. För några månader sedan försökte Hamas gräva sig in i Israel via 32 liknande tunnlar. Nu ser vi vilka förödande terrorattacker en sådan tunnel kan leda till. Uppenbarligen är Israel inte heller det enda land som kan drabbas av terrorismen från Gazaremsan. Tre månaders undantagstillstånd har utlysts på Sinaihalvön och stängningen av gränsövergången till Gaza gäller på obestämd tid. Den verkar också vara total, det vill säga inte ens sjuka kommer att få passera ut för läkarvård i Egypten. Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas var snabb att komma med ett uttalande redan samma dag:

”Vi stödjer alla åtgärder som måste vidtas av det egyptiska ledarskapet för att skydda den egyptiska staten”, meddelade Mahmoud Abbas via sin officiella Facebooksida. Vidare förklarar han att Palestinska myndigheten ” står upp för Egyptens ledarskap, regering och folk, och stödjer alla åtgärder som måste vidtas av det egyptiska ledarskapet för att upprätthålla säkerheten och stabiliteten i Egypten, och med tanke på terrorismen i Sinai, och i alla egyptiska territorierna, då det gynnar den palestinska saken och arabisk nationell säkerhet.”

Mahmoud Abbas berömde också den egyptiska presidenten  för ”hans modiga sätt att möta terrorismen”. Det var alltså en helt annan ton än då civila israeler drabbades av raketregn från Gaza under nästan två månaders tid. Då var det istället för att stödja den israeliska blockaden av Gaza viktigt att lyfta den i alla dess former för Mahmoud Abbas Palestinska myndighet och PLO.  Att bryta blockaden förklarade PLO var då ”krav från hela det palestinska folket och de representerar målsättningen som det palestinska ledarskapet har ägnat all sin styrka åt för att uppnå”.

Följaktligen när araber försvarar sig mot terrorism från Gaza så är det legitimt enligt den Palestinska myndigheten att gränsen till Gaza stängs, medan det av samma myndighet anses vara fel om israeler stänger gränsen till Gaza och upprättar blockad mot den antisemitiska terrorregimen på Gazaremsan. Detta är klar dubbelmoral. Att inte heller svenska tidningar skriver om stängningen av egyptiska Gazagränsen får vi väl också anta vara ett uttryck för samma dubbelmoral. Den som väntar på en demonstration mot Egypten kommer vänta förgäves. Så länge judar inte agerar i självförsvar (som i media och anti-israelisk politisk diskurs förvrids till något annat) kommer inga kritiska röster höras från pro-palestinskt håll. Det är bara att konstatera att en stor del av pro-palestinsk aktivism och palestinska politiken får sin energi från antisemitism.

Mahmoud Abbas Facebookinlägg stödjer de egyptiska åtgärderna mot terrorism från Gaza.
Mahmoud Abbas Facebookinlägg stödjer de egyptiska åtgärderna mot terrorism från Gaza.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s