Sverige erkänner Palestina – Palestina svarar med ”Vredens dag”

Screen Shot 2014-10-29 at 00.52.10

Ja så har då utrikesminister Margot Wallström fått ha en stor presskonferens där hon och regeringen erkänt Palestina. Dock lämnade hon fler frågetecken än hon gav svar på under presskonferensen och i pressmeddelande.

Vilken status kommer  terrororganisationen Hamas få? Erkänner regeringen nu den islamistiska terroristorganisationen som legitim? Hamas kontrollerar ju Gaza i det diffusa Palestina utan klara gränser som Margot Wallström nu erkänt så att man skäms ögonen ur sig. Faktum är att staten inte finns. Margot Wallström hävdar att den svenska regeringen vill erkänna Palestina för att stärka de moderata palestinska krafterna. Men vilka är dessa moderata palestinska krafter? Vilka är de fredliga krafter som Margot Wallström nu ska ösa biståndsmiljoner över? Hamas har under sommaren skjutit tusentals raketer mot Israel och mördat kidnappade israeliska ungdomar. Terrororganisationen vill utplåna Israel och uppmanar till mord på judar. Mahmoud Abbas och hans parti Fatah hyllar i sin tur frekvent terrorister i sociala medier och uppmuntrar i TV-sända tal den egna befolkningen att vara delaktig i terrorism.

Nej det här håller inte Margot Wallström. Du och regeringen måste se verkligheten för vad den är. Israel har ingen fredspartner värd namnet. De moderata krafterna har förtryckts av terrorister och skapas inte effektivt med biståndspengar. För att upprätthålla flödet av biståndspengar till sin korruption har Hamas och Fatah inte råd att bli genuina fredspartners. Biståndet från EU-länder har skapat ett beroende som verkar kontraproduktivt för fred. Hårda krav måste följa med biståndet för att Fatah och Hamas fullständigt ska ge upp våldets och hatets väg.

Denna fredag har Fatah officiellt utropat  till ”Vredens Dag”. Detta eftersom de inte kan tåla att judar vistas på Tempelberget för att be. Därför sköt en terrorist nyligen rabbinen Yehuda Glick, en av de ledande judiska aktivisterna för judars rätt att vistas på Tempelberget och nu har israeliska myndigheter stängt av området. Fatah hyllar på Facebook terroristen som hjälte för terrordådet och ”martyr” eftersom han senare öppnade eld mot israelisk militär och slutade sitt liv så.

Sveriges regering erkänner Palestina och Mahmoud Abbas parti svarar genom att uppvigla till våld. För ett par dagar sedan såg jag att Mahmoud Abbas hade lagt upp ett möte med Margot Wallström på sin officiella Youtube-kanal. De båda politikerna talade med varandra på givarkonferens för Gaza i Kairo. Mahmoud Abbas hade döpt klippet till: ”President Mahmoud Abbas tar emot svenske utrikesministern Carl Bildt.” Kanske säger det något om hur seriöst Mahmoud Abbas och hans stab tar det här med Margot Wallströms fina ord om att ställa sig på ”fredsprocessens sida”. Men tabbar, hat och terrroglorifiering på Fatahs sociala medier och i inhemsk TV-produktion innebär också att Mahmoud Abbas och hans parti inte förväntar sig att behöva städa undan och göra sig av med  det våldsbejakande och felaktiga eftersom det är på ett främmande språk som svenska politiker inte tidigare har behövt befatta sig med utan kan ruska av sig. Svenska journalister ställer aldrig kritiska frågor om palestinska politiker och  Sveriges biståndspolitik.

Men vi som vet vad som försiggår vi kommer inte att vara tysta.Vi som stödjer Israel och som vill ha en demokratisk utveckling i hela Mellanöstern vi kommer kräva mer av våra politiker. Våra svenska politiker och myndigheter kommer inte längre kunna undslippa frågor om  vilka deras moderata, palestinska krafter är.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s