Hillevi Larssons anti-israeliska pris symbol för en kravlös politik

Screen Shot 2014-12-09 at 17.52.11

Riksdagsledamoten Hillevi Larssons bild, där hon ler glatt in i kameran medan hon håller ett pris föreställande ett arabiskt Palestina utan Israel, har spritts den senaste veckan över sociala medier och  runt om i världen inklusive i tidningarna Expressen och Dagen. Bilden togs i samband med att Hillevi Larsson (S) och riksdagsledamoten Daniel Sestrajcic (V) mottog hederspris från Palestinska Kulturföreningen i Malmö (PKIM) den 30 november. Daniel Sestrajcic skriver på Facebook att han spenderade tid vid prisutdelningen genom att lyssna på en trio som sjöng sånger av Fairuz*.  Men det var inte det enda han gjorde. Även Daniel Sestrajcic lät sig fotograferas med flera kartor utan Israel i bakgrunden under samma fest.

Varför alla dessa kartor med området mellan Jordanfloden och Medelhavet utan Israel utsatt? Enligt tidningen Dagen säger Hillevi Larsson, att det inte var ett extremistmöte hon hade besökt utan att de flesta där skulle acceptera en tvåstatslösning. Men indikerar dessa kartor utan Israel att det inte var extremister de två riksdagsledamöterna fick pris av?

Jag nöjde mig förstås inte med Hillevi Larsson ord, utan jag fortsatte att gräva. PKIM har en Facebooksida. På sidan har bilder delats som har  al-Aqsa-martyrernas emblem, den militanta terrororganisationen inom Fatah. Förutom detta har PKIM den 6 augusti lagt upp en bild med kommentar på arabiska som översatt betyder ”Ameeeeen”(Amen). På den upplagda bilden visas israeliska likkistor invirade i israeliska flaggan. På bilden står det på arabiska: ”Oh Allah öka deras dödsantal för varje amen”. Var och en får förstås göra sin egen bedömning av hur icke-extremistiskt det är att posta en sådan bild på sin förenings Facebooksida. Sunt förnuft talar dock mot att sådana bilder är fredliga och uttryck för vilja till tvåstatslösning.

Men de här bilderna bör inte förvåna någon varken högerut eller vänsterut i politiken. De bilderna visar det ”Palestina” svenska myndigheter  och politiker bidrar till att bygga upp genom villkorslöst stöd till diverse propalestinska föreningar. Det här är det Palestina EU och Sverige bidrar till genom sitt kravlösa bistånd till den korrupta Palestinska myndigheten som sprider antisemitism och glorifierar terrorism.

Hur ska man stoppa den negativa utvecklingen och istället uppnå fred? Svaret är med krav. Vi medborgare i Sverige måste kräva av våra folkvalda att de inte ställer upp på prisutdelningar, som uppmuntrar en odemokratisk och icke-fredlig utveckling. Våra  folkvalda måste kräva av myndigheter och länder som Sverige ger bistånd till, att de följer en värdegrund som inte bidrar till att motverka målen Sverige har med  biståndet. I Palestinska myndighetens fall ges bistånd bland annat för att myndigheten ska bli mer demokratisk och för att fred ska kunna uppnås. Det innebär att anti-israelisk propaganda och antisemtism måste bannlysas i skolor och media. Helst igår. Säg det till dina politiker -nu.

 

 

 

*Fairuz är en libanesisk-assyrisk kristen sångerska utan palestinsk koppling.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s