Filmen Socialdemokraterna och SSU borde vilja göra allt för att glömma

Historien upprepar sig gång på gång när det gäller svenskars politiska engagemang i Mellanösternkonflikten. Notera musiken, ”conquest of paradise” av Vangelis, spelad i kombination med detta mycket talande bildspel från  SSU:s och Fateh Youth Movements  samarbete för ”democracy empowerment” 2011. Lägg märke till kartan i emblemet på bilderna i filmen och på halsdukarna, varav en är vänd så att man inte kan se vilket emblem som döljs på andra sidan.

De som har sett riksdagsledamot Hillevi Larssons anti-israeliska pris vet att detta är något som upprepas gång på gång i propalestinska sammanhang där socialdemokrater är inblandande. Hur kan svenska politiker åstadkomma fred och demokrati i området när organisationer de besöker använder sig av emblem som utraderar Israel, den enda demokratin i Mellanöstern?

Annonser

En kommentar Lägg till

  1. Jerry skriver:

    Både Hamas och Fatah (PLO) har logo som utraderar Israel, och det hjälper inte att uppmana folk att googla på Fatah eller Hamas eftersom dessa väljer http://sv.wikipedia.org/wiki/Fatah som är oerhört lakonisk i ämnet.
    Snacka och informations mängd på http://de.wikipedia.org/wiki/Fatah eller http://en.wikipedia.org/wiki/Fatah.

    Same old story med Hamas för svenskar; http://sv.wikipedia.org/wiki/Hamas, och slutar man tro att sverige är världens navel så kollar man följande http://de.wikipedia.org/wiki/Hamas eller http://en.wikipedia.org/wiki/Hamas.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s