SSU ”tar med sorg” emot besked om terrorists död

Zia Abu Ein, terroristen som är ansvarig för Boaz Lahav and David Lankri död. De båda israelerna blev bara 16 år gamla. SSU tar nu "med sorg" emot beskedet om Abu eins död skriver de på sin internationella blogg.
Överst Ziad Abu Ein, terroristen som är ansvarig för Boaz Lahavs and David Lankris död (undre bilderna). De båda israelerna blev bara 16 år gamla innan Abu Eins terrordåd släckte deras liv. SSU tar nu ”med sorg” emot beskedet om Abu eins död, skriver de på sin internationella blogg.

Jonas Bergström, SSU:s talesperson i mellanösternfrågor och
Mattias Kristenson, internationellt ansvarig i SSU skriver på SSU:s internationella blogg om sorg efter att de fått veta att PLO-medlemen och PA-politikern Ziad Abu Ein avlidit vid en demonstration. På bloggen kan man läsa att ”mycket indikerar på att han dog genom en attack av israeliska soldater”. Vad som inte nämns är att Abu Ein var en terrorist och att obduktionen och flera källor gör gällande att Abu Ein inte alls dog på grund av någon israelisk attack utan av naturliga orsaker. Det socialdemokratiska ungdomsförbundet verkar okritiskt ha svalt anti-israelisk propaganda.

Den avlidne Abu Ein var 1979  inblandad i ett terrordåd på civila israeler. Terrordådet krävde två unga människors liv och skadade 36 israeler.  Terroristen Abu Ein greps och satt fängslad mellan 1981-1985. Efter bara fyra år i fängelse blev han dock frigiven i en fångutväxling.

I veckan deltog han i en demonstration mot byggandet av judiska hem i Judeen och Samarien (”Västbanken”). Där hetsade han upp sig ordentligt, fick hjärtproblem och avled på vägen från platsen. Den officiella palestinska uppfattningen var redan innan dödsorsaken hade fastställts, att det var israeliska soldater som hade mördat Abu Ein. En  bild av en IDF-soldat som håller om den avlidnes hals har spridits i media och den Palestinska myndigheten hävdar att dödsorsaken var att han blivit slagen.

Den senaste veckan har alltså den Palestinska myndigheten anklagat Israel för dödsfallet och gått ut med att man avser avsluta gemensamt säkerhetsarbete. Myndigheten har även hotat använda internationell politik mot Israel med Abu Eins död som förevändning. Mot de anti-israeliska anklagelserna talar dock fakta. Abu Ein var en storrökare och hade 80% av blodkärlen i hjärtat blockerade visar obduktionen, som också har klargjort att dödsorsaken var en hjärtattack orsakad av uppkommen stress vid demonstrationen. Flera bilder innan dödsögonblicket visar att det var en hjärtattack han drabbades av och att han led av en ohälsosam övervikt. Men trots att fakta och bevis talar mot den Palestinska myndighetens propaganda så står den Palestinska myndigheten fast vid sina grundlösa anklagelser att det var våld mot mannen som orsakade döden.

Uppenbarligen har SSU valt att rakt av lita på den Palestinska myndighetens anti-israeliska propaganda.

På sin internationella blogg skriver SSU:

Det är med sorg vi mottar beskedet att Ziad Abu Ein, minister i Mahmoud Abbas regering, har avlidit. Han dog två dagar sedan efter att ha deltagit i en manifestation på Västbanken där olivträd planterades. Mycket indikerar på att han dog genom en attack av israeliska soldater under en ickevåldsmanifestation där de knuffade, slog, tog stryptag på honom och även använde tårgas. Abu Ein skadades av de israeliska soldaternas våld och avled senare i en ambulans på väg till sjukhus.”

Även om vi skulle bortse från själva anklagelsen mot israeliska soldater, så är det anmärkningsvärt att SSU uttrycker sorg över att en terrorist dött. Att en terrorist får så stort utrymme hos SSU att han förtjänar ett blogginlägg är också besynnerligt. Borde inte SSU istället för att sörja förluster hos de odemokratiska krafterna leta efter de demokratiska krafterna?

2 kommentarer Lägg till

 1. Linnea skriver:

  Att du ens skriver Västbanken inom citationstecken gör det extremt tydligt att din text knappast är särskilt trovärdig.

  Gilla

  1. Jerry skriver:

   WOW, snacka om en som har dåliga kunskaper om geografi och förvandlar det till politik.

   Det är ju trots all Judeen och Samarien som det handlar om.
   ”Västbanken” syftar på ett område på västra sidan av Jordanfloden.
   Tidigare kallades området för Cisjordanien.

   Nu återstår frågan vem är trovärdig….

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s