Palestinska myndighetens enhetsregering ansvarig för Gazakriget

norsk representation hälsar på enhetsregeringens bostadsminister Muhammad Salim al-Hasania
norsk representation hälsar på enhetsregeringens bostadsminister Muhammad Salim al-Hasania i norsk idyll i Gaza.

Jag kan nu avslöja att delar av den palestinska myndighetens enhetsregering under hela kriget i somras befann sig i Gaza varifrån Hamas besköt Israel med tusentals raketer, grävde terrortunlar mot Israel och utsatte både israeliska civila och sina egna civila för livsfara.

Muhammad Salim al-Hasania,  som är bostads- och arbetsminister i den Palestinska enhetsregeringen som tillträdde i juni 2014 befann sig i Gaza under hela det krig som initierades av Hamas och andra islamister. Han hade sällskap av Haifa al-Agha, minister för kvinnofrågor och Salim al-Saqqa, justitieminister. Vid ett tillfälle under kriget, 14 augusti, fanns även Ziad Abu-Amr, vice premiärministern på plats och inspekterade tillsammans med de andra tre ministrarna den förödelse som islamistorganisationen Hamas terror mot Israel hade fått för bieffekter. Den 9 augusti i Gaza träffade minister Muhammad Salim al-Hasania även UNRWA, en FN-organisation i stort sett enbart för palestinska araber som definieras och diskrimineras av arabstaterna som flyktingar generation efter generation.

Allt detta tyder på att den Palestinska myndigheten hade närvaro i området och således är ansvarig för Gaza och därför borde ha agerat för att terrorhandlingarna mot Israel skulle upphöra.

Enhetsregeringens representanter äter middag med Hamas ledarskap nyligen.
Enhetsregeringens representanter äter middag med terrororganisationen Hamas ledarskap nyligen. Hasania tredje  till höger i  bild. Ismail Haniyeh, ledare för Hamas bredvid enhetsregeringens premiärminister Rami Hamdallah.

Nej istället låter man anfallen mot Israel fortsätta och gör sin egen befolkning hemlös. Det här är en studie i beräknande ondska och cynism.  Kan det vara möjligt att de palestinska politikerna i enhetsregeringen stod bakom beskjutningarna av Israel i somras? Är det möjligt att de såg sitt eget folk som nödvändiga offer för att få stöd och levebröd från EU och resten av världen genom kriget?

UNRWA och eventuellt andra  FN-organisationer som hade kontakt med den palestinska regeringens representanter i Gaza och europeiska politiker kunde hur som helst ha ställt krav på enhetsregeringen,  att våldshandlingarna från Gaza skulle upphöra, då minst tre ministrar befann sig där hela tiden under kriget. Dessa krav på enhetsregeringen ställdes inte.

Idag hävdas det att enhetsregeringen har upphört och Abbas har i december påstått att det inte finns någon närvaro av myndigheten i Gaza. Trots det går Muhammad Salim al-Hasania runt i staden och observerar skador efter kriget så sent som den 9 januari. Här är det lögner i omlopp. Lögner om Gaza, lögner om kriget och lögner om läget som våra politiker inte vill att du ska få veta. Men nu vet du.

Muhammad Salim al-Hasania träffar  representanter för UNRWA i Gaza under kriget, 9 augusti. Krav  ställda på regeringen att terrorn mot Israel skulle upphöra hade kunnat ställas.
Muhammad Salim al-Hasania från enhetsregeringen träffar representanter för UNRWA i Gaza under kriget, 9 augusti. Krav ställda på regeringen att terrorn mot Israel skulle upphöra hade kunnat framföras.
Muhammad Salim al-Hasania inspekterar skadade på Shifa-sjukhuset  under kriget i Gaza. Shifa-sjukhuset rapporterades ha blivit ett Hamaskvarter under kriget rapporterade Washington Post
Muhammad Salim al-Hasania inspekterar skadade på Shifa-sjukhuset under kriget i Gaza. Shifa-sjukhuset ska  ha blivit ett Hamaskvarter under kriget enligt Washington Post.
Cynismens ansikte Muhammad Salim al-Hasania kysser gråtande kvinna som förlorat sitt hem i kriget. Politiker som Muhammad Salim al-Hasania lever dock på förödelsen då det inbringar biståndspengar till både återuppbyggnad och enhetsregeringen
Cynismens ansikte: Bostadsminister Muhammad Salim al-Hasania kysser gråtande kvinna som förlorat sitt hem i kriget. Politiker som Muhammad Salim al-Hasania lever dock på förödelsen då det inbringar biståndspengar till både återuppbyggnad och enhetsregeringen.
14 augusti inspekterar delar av Enhetsregeringen som hävdades inte ha kontroll över  Gaza  förödelsen i Shija i Gaza där terroristverksamheten varit hög och Israel svarat mot de islamistiska attackerna.
14 augusti inspekterar delar av enhetsregeringen som hävdades inte ha kontroll över Gaza förödelsen i Shija-området i Gaza där terroristverksamheten varit hög och Israel svarat mot de islamistiska attackerna.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s