Hamas vann valet på svenskfinansierade terroruniversitetet

Terroristoganisationen Hamas vann valet på universitet Sverige finansierar.
Terroristorganisationen Hamas vann valet på universitet Sverige finansierar.

Den islamistiska terroristorganisationen Hamas studentförbund vann ikväll valet till studentrådet på det prestigefyllda Bir Zeit-universitetet med 3400 röster resulterande i 26 platser. Fatahs studentförbund vann 19 platser, med 2545 röster. Bir Zeit-universitetet strax utanför Palestinska myndighetens huvudstad Ramallah har gjort sig känt för sina utbildningar inom till exempel medieutveckling. Just nu finansierar Sverige medieprojekt på lärosätet för över 22 miljoner kronor. Hamas seger i studentvalet visar dock att det finns en annan mindre smickrande sida av universitetet. Det har nämligen varit den jordmån från vilken terrorister odlats.

Issa Karake som tidigare var fängelseminister (minister för de som utfört terrordåd mot israeler) i Palestinska myndigheten sade när han 2012 höll ett tal på Bir Zeit-universitetet, att lärosätets campus, instruktioner och lektioner har resulterat i examen för krigare och att martyrer och fångar börjat sin bana i universitetet klassrum.

Marwan Bargouti är en av de mest ökända terrorister som gått på universitetet. Han avtjänar 5 livstidsdomar för tre terrorattentat som dödade totalt fem personer i Israel.

Margot Wallström sade i sitt KU-förhör för en vecka sedan, att erkännandet av Palestina skulle inge hopp till de moderata och fredliga krafterna i Palestina. Men det är de allra mest extrema terrorkrafterna som segrat i dagens val på det svenskfinansierade terrorns universitet. Det är ikväll svårt att se att erkännandet av Palestina gynnat varken moderata eller demokratiska krafter där. Hamas sägs dela ut godis.

 

Annonser

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s