Så finansierar Sverige Palestinska myndighetens terrorister

Jag har tidigare i veckan rapporterat om att Hamas studentförbund vann studentvalet på Bir Zeit-universitetet i Palestinska myndigheten(PA) och att universitetet har fostrat många terrorister.

En av universitetets studenter är Fatah-aktivisten Asrar Samrin som nyligen intervjuades av svenskfinansierade Media Development Center. 1991 sköt Samrin israelen Zvi Shaltiel Klein till döds i Samarien när han färdades i bil med sin 14-åriga dotter. Samrin greps och dömdes till livstids fängelse i Israel året därpå. Men efter att han avtjänat 22 år släpptes han och 25 andra terrorister i oktober 2013 i enlighet med Oslo-avtalet. PA:s presidenten Mahmoud Abbas  gav terroristerna ett varmt välkomnande och de hyllades som hjältar.

Samrin uttalade sig efter frisläppandet i PA:s TV-kanal. Där sa han att han och andra palestinska fångar (terrorister) inte ångrar sina terrorbrott. Den palestinska regeringen ordnade efter frigivningen ett ”avkopplande jobb”  åt Samrin som garanterar honom en stabil och fast inkomst från PA. Men redan under fängelsevistelsen betalades det ut ”lön”  till terroristen från myndigheten.

Enligt palestinsk media så betalas löner ut på mellan 390 USD till 3300 USD i månaden till terrorister i israeliska fängelser. Ju allvarligare brottet är desto mer pengar genererar detta palestinska belöningssystem, som helt klart uppmuntrar till terrorism. Pengarna kommer från PA:s allmänna budget, som Sverige och EU finansierar med miljontals kronor årligen genom att betala löner och pensioner till PA:s anställda (svenska stödet 42 miljoner kronor 2014).

Nu studerar Samrin media sedan två år tillbaka på Bir Zeit-universitetet, enligt intervjun med Media Development Center. Sverige är  sedan länge storfinansiär av Bir Zeit-universitetets medieutbildning.  Svenska biståndsmyndigheten Sida har aktuellt avtal med universitetet som innebär att Sverige finansierar medieutbildning på lärosätet för över 22 miljoner kronor (2013-2017) . Svenska skattebetalare har finansiellt hjälpt PA som betalat terroristen och mördaren Samrins ”lön” under fängelsevistelsen, betalar hans nuvarande lön och  dessutom finansierar svenska skattebetalare Samrins utbildning. Så används svenskt bistånd och det är en skandal.

Samrin har förhärligats i Fatahs propaganda här på bilden med Fatahs emblem står följande att läsa: " 22 years i fängsligt förvar 4/8/1992 Oh du vars ögon och händer är  färgade av blod.Oroa dig inte för nattens mörker ty det ska försvinna snart. Fängelsecellen varar inte för evigt, ej heller handklovarna. "
Samrin har förhärligats i Fatahs propaganda här på bilden med Fatahs emblem står följande att läsa:
” 22 years i fängsligt förvar 4/8/1992
Oh du vars ögon och händer är  färgade av blod.Oroa dig inte för nattens mörker ty det ska försvinna snart. Fängelsecellen varar inte för evigt, ej heller handklovarna”

 

 

 

En kommentar Lägg till

  1. Lars skriver:

    Så blir det när pengar helt okritiskt bara betalas ut. ”Bistånd” utan ”gräns”??

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s