EU:s falska fred på terroruniversitetet i Gaza

Peace (”fred”) är ett fint ord som bör ha en verklig innebörd. Det är ett ord som EU smutsar ner genom samarbeten med ickefredliga aktörer. EU:s Erasmus Mundusprogram och projektet Peace  ger sken av att bidra till fred i Mellanösternregionen. Man kan tro att ett sådant projekt med universitet i Syrien, Libanon och Gaza skulle ge verktyg till fred med grannen Israel. Men icke. Projektet är bara till för att öka samarbete mellan EU och universitet i Mellanöstern. Projektet har en budget på 4,4 miljoner EURO och möjliggör för studenter i Mellanöstern att studera på universitet i Europa med uppehälle betalt av EU. Ett av universiteten som tar del av projektet är Islamic University of Gaza (IUG). IUG är flitigt finansierat av EU. 20 EU-finansierade projekt drivs på IUG enligt universitetets hemsida för externa relationer. Dessutom pågår utbildningssamarbeten på IUG via FN-organ som UNESCO.

Allt är dock inte så fredligt på det EU- och FN-finansierade universitetet i Gaza. På IUG pågår enligt Israels utrikesministerium även research och utveckling av terrororganisationen Hamas vapenproduktion. När Hamas förra sommaren attackerade Israel med raketer svarade Israel bland annat med att försöka slå ut den vetenskapliga terrorverksamheten på universitetet.

Hamas ledare Ismail Haniyeh är en frekvent gäst på IUG. Hedersdoktor på lärosätet är internationellt ökände hatpredikanten Yusuf Al Qaradawi som förespråkar terrorattacker även mot israeliska spädbarn. IUG:s styrelseordförande Jamal Al Khudari är också en av universitetets Hamasaktivister enligt israeliska Meir Amit Inteligence and Terrorism Center.

 

Hamas terrorist firas på IUG. I bild Hamasaktivisten och styrelseordföranden på IUG Jamal Al Khudari. Foto: IUG Facebook
Hamas terrorist firas på IUG. I bild Hamasaktivisten och styrelseordföranden på IUG Jamal Al Khudari.

I en butik på universitetsområdet kan studenter köpa Hamas-propaganda och dvd-filmer som hyllar terrorism. TV-sända antisemitiska skådespel har förekommit på lärosätet. 16 av lärarna och föreläsarna på universitetet är valda Hamas-politiker och i stort sett alla som har haft en tung position inom den palestinska terrororganisationen har antingen föreläst eller studerat på IUG. På universitetet sprids Hamas terrorideologi och Hamas avlidna terrorister hyllas under högtidliga ceremonier.

Detta visar hur studier och Hamas terror går hand i hand. Att mängder av avlidna Hamas-terrorister hyllas på universitetet sker inte av en slump. IUG och den ideologi som sprids där är grogrunden för rekrytering till Hamas utrotningskrig mot Israel. Detta är terrorns universitet i Gaza, där EU och FN  låter falska fredsprojekt pågå som sakta men säkert fyller Hamas fickor med EU- och FN-medel.

Hamas ledare Ismail Haniyeh  bredvid Hamasaktivisten och styrelseordföranden på Islamic University, Jamal al-Khudari, hatpredikanten Yusuf Al Qaradawi och rektor på IUG, Dr. Kamalain K. Shaath. Foto: IUG Facebook
Hamas ledare Ismail Haniyeh bredvid Hamasaktivisten och styrelseordföranden på Islamic University, Jamal al-Khudari, hatpredikanten Yusuf Al Qaradawi och rektor på IUG, Dr. Kamalain K. Shaath.

En kommentar Lägg till

  1. Birgitta Bertilsson skriver:

    Tack Tobias!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s