Åsa Romson vi bär ingen kollektiv skuld för vad som sker i Afrika!

Statsråd Åsa Romson Vice Statsminister Klimatminister Miljöminister Miljödepartementet Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet
Statsråd Åsa Romson Vice Statsminister Klimatminister Miljöminister Miljödepartementet
Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Åsa Romson(MP) jämförde i söndagskvällens partiledardebatt i  SVT:s Agenda de illegala flyktingströmmarna på Medelhavet med förintelselägret Auschwitz. Denna jämförelse i sig tyder på en otroligt dålig kunskap om Förintelsen. Men det tyder också på att Romson har en felaktig bild av vad som händer i världen just nu.  Nazisternas förintelseläger innebar folkmord på judar. Ingen i Europa har dock försökt begå folkmord på de fattiga människor som lockas till Europa i överfulla båtar. Romson försökte senare, när kritiken mot hennes uttalande spridit sig i sociala medier,  att förklara sin fadäs. Romson sa att när folk verkligen förstod hur stort brott Förintelsen var så skapade det en väldigt stark kraft av humanitet. Människorna ville hjälpa och sona det brott Europa kollektivt måste sona.

Den humaniteten vill Romson ha igen. Något nytt brott mot mänskligheten har dock Europa inte att sona. Sverige har inget att sona i Afrika. Möjligen vore det bra om regeringen en dag sonade brottet, som deras grymma migrationspolitiska signalpolitik sänder till fattiga människor i Afrikas länder. Offren för den signalpolitiken ligger på Medelhavets botten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s