Sverige är inte med på stor konferens om antisemitism i Europa

Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet
Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

När 5:e Globala Forumet för att Motverka Antisemitism samlas i  Jerusalem i veckan finns många politiker, forskare, religiösa företrädare och organisationer som arbetar med att bekämpa antisemtism på plats. Lars Aslan Rasmussen, som är danska socialdemokraternas talesperson kommer att medverka och tala. Det gör även Heiko Maas Tysklands justitieminister, Tim Uppal Kanadas minister för multikulturalism,  Paris borgmästare Anne Hidalgo och politiker från Holland, Rumänien, Bulgarien och Storbritannien. Dessutom kommer tre muslimska företrädare tala. Imam Yahya Pallavicini från Al-Wahid Moskén in Milano tillika vise ordförande i Italiens islamiska religiösa samhälle, imam Hassen Chalghoumi, ordförande i Imamernas Konferens i Frankrike samt Sheikh Dr. Usama Hasan från Storbritannien. Däremot ska ingen från Sverige tala om antisemitism på konferensen. Varken representanter för EXPO eller SKMA står på konferensens program. Sveriges regering har inte ens sänt ansvarig minister för att motverka antisemitism, Alice Bah Kuhnke, för att lyssna och lära. Hon ska i stället träffa Nordiska rådet, låter hennes stab meddela mig när jag frågar.

Under konferensen som pågår mellan den 12-14 maj är huvudtemanen antisemitism på internet samt den växande antisemitismen i europeiska storstäder och hur man ska bemöta detta. Sverige är ett land som plågas hårt av antisemitism. Sveriges ansvarige minister för att bekämpa antisemitism tycks dock inte visa att hon vill lära sig något nytt utifrån för att bättre kunna bekämpa denna antisemitism som influeras från hela världen.Då antisemitismen är en internationell företeelse så gäller det för regeringen att ta in kunskap från hela världen om hur vi ska motverka antisemitism. Att svenska regeringen inte ansträngt sig för att sända en minister till konferensen för att bidra med sina kunskaper och lyssna på andras är ännu ett av regeringens misslyckande som humanitär stormakt.

 

2 kommentarer Lägg till

  1. Åter en stor blunder av Sverige. Tack Tobias.

    Gilla

  2. Björn skriver:

    Typiskt. Sverige är blåögt och vill inte, eller kan inte förstå vad som pågår. Det genomsyrar allt. Vad är det som ligger bakom detta ”fenomen”? Det finns en faktor som ingen kan eller vill tala om – den andliga verkligheten. Bibelns profetior går obevekligt i uppfyllelse. Vilka konsekvenser får det för den enskilde? Det är hög tid att börja fundera analysera. Som kristen borde Alice vara mer på alerten. Alice! kontakta mig så kan vi börja taktiksnacka. något måste göras.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s