Palestinska myndigheten bedrar Sverige:fortsätter betala löner till terrorister

000_Was7811728-Copy

Efter hård kritik från sina givarländer meddelade Palestinska myndigheten förra året att myndigheten inte längre skulle ha ansvar för utbetalningar av löner till palestinska terrorister i israeliska fängelser. Genom ett presidentdekret från president Mahmoud Abbas i augusti 2014 ska ansvaret för utbetalningar till terrorister ha förts över till en ny PLO-kommission.  Därmed skulle inte utbetalningar av löner till terrorister komma direkt från Palestinska myndighetens budget, något som gjorde att givarländerna i Europa kände sig nöjda.  Men det israeliska undersökningsinstitutet Palestinian Media Watch (PMW) släppte den 18 maj en rapport där institutet sammanställt nya uttalanden från palestinska tjänstemän, som avslöjar att givarländerna blivit lurade av Palestinska myndigheten.

Enligt rapporten ska bland annat forne ministern med ansvar för frågor som berör fångar(terrorister) Issa Karake gjort uttalanden som tyder på att Palestinska myndigheten ännu har hand om utbetalningarna av löner till terrorister. Issa Karake är också ordförande i den nya PLO-kommissionen som ska betala ut  lönerna till terroristerna, medan Abbas är ansvarig för dess arbetsregler, enligt uttalande i myndighetens egen TV-kanal.

Nu i början av juni kommer svenska regeringen skjuta till 40 miljoner kronor till löner och pensioner till Palestinska myndighetens anställda. Även bland dessa tjänstemän finns terrorister. Palestinska myndigheten belönar nämligen även frigivna fångar som suttit dömda för mord på israeler men som släppts som en del av fredsuppgörelser. Dessa får ofta ett avkopplande jobb av den Palestinska myndigheten och en garanterad lön livet ut. De har mördat. Du betalar.

Dessa utbetalningar till terrorister måste tydligt fördömas av Sveriges regering. De 40 miljoner kronor som enligt statssekreterare Ulrika Modéer ska gå till löner och pensioner bör frysas och förhindras att betalas ut av EU:s gemensamma Pegase-mekanism.

Nu har Margot Wallström en anledning att göra det hon lovat att hon ska i och med erkännandet av Palestina som stat: Nämligen att ställa krav på Mahmoud Abbas. Dags att Wallström kallar upp den palestinska ambassadören för att ställa krav och få en förklaring.

4 kommentarer Lägg till

 1. Karl-Eric Brännström skriver:

  Knappast troligt att den publiceras då den är för sanningsenlig. Passar inte vänsterpressens galoscher.

  Gilla

 2. Jan skriver:

  Stakkars Sverige – dere må ha verdens dummeste ”politikere”… RIP

  Gilla

 3. Karl-Erik Pettersson skriver:

  Man får verkligen skämmas för svenska politikers strutsbeteenden, allt för att komma in i FN säkerhetsråd vilket tydligen gör alla pilska att följa en viss obekväm linje men vilseleda svenska befolkningen. Där försvann min röst på röda sidan för gott!!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s