Konfliktsökare och islamister på ”Frihetsflottiljens” passagerarlista

Hamasledaren i Gaza Ismail Haniyeh och Tunisiens fd  president Moncef Marzouki
Hamasledaren i Gaza Ismail Haniyeh och Tunisiens fd president Moncef Marzouki

Åsa Linderborg kallar Israels premiärminister Bibi Netanyahu för ”apartheidledare” på Aftonbladets kultursida samtidigt som hon talar sig varm för Ship to Gazas försök att bryta den lagliga blockaden av Gaza, där den islamistiska terrororganisationen Hamas styr. Jag undrar om det är samma Bibi Netanyahu hon skriver om, som under det israeliska valet fotograferades med sin fru Sara Netanyahu på sin ena sida och på sin andra sida Sara Zoabi, en arabisk israel och supporter som var med och talade på ett av Netanyahus parti Likuds valmöten.

Jag är väldigt trött på att höra de grundlösa apartheidanklagelserna mot Israel i Sverige och jag är också trött på den okritiska bild av Ship to Gaza, som visas upp på svenska kultursidor. Ship to Gaza ingår i den sk ”Frihetsflottiljen”. I flottiljen ingår bland annat turkiska biståndsorganisationen IHH som vid sidan av sin biståndsverksamhet har en tydlig islamistisk agenda. IHH har varit tydlig med att man arbetar genom Hamas.  På grund av samröret med Hamas anser Israel att IHH är en terrororganisation.

Med på färden över Medelhavet mot Gaza finns Tunisiens före detta president Moncef Marzouki, som även han har haft hjärtlig kontakt med Hamas. Den marockanske islamisten Abouzaid El Mokrie El Idrissi är en annan följeslagare. El Mokrie El Idrissi har gjort sig känd för att han kritiserat en marockansk film, som handlar om marockanska judar i Israel. Han har  kritiserat filmen eftersom den enligt honom uppmuntrar till ”normalisering” med staten Israel. Han har också kritiserat sexuell frihet.

”Frihetsflotiljen” kommer alltså varken med fred till Israel och Gazaborna eller med frihet till Gazas kriminaliserade homosexuella som sätts i fängelse av Hamas på grund av sin läggning. Nej det flottiljen bär med sig är konfliktbegäret.

Den ombyggda trålaren Ship to Gaza färdas i seglar tydligen under svensk flagg, vilket skulle innebära att om Israel ingriper mot flottiljen så skulle Sverige dras in i konflikten. Det verkar uppenbart att Ship to Gaza därmed vill provocera fram försämrade relationer mellan Sverige och Israel.  Det bör därför ligga i Sveriges intresse att stoppa Ship to Gaza.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s