Även när Israel tar i med hårdhandskarna mot israeliska terrorister sprids lögner om Israel

En lögn om Israel sprids i sociala medier
En lögn om Israel sprids i sociala medier

Lögner är inte sällan förekommande om Israel i sociala medier. Ibland har till exempel bilder från krigets Syrien dykt upp på propalestinska sidor men påståtts vara från Gaza. I andra fall har Pallywood, de palestinska propagandamakarna, varit framme och iscensatt våldsamma scener som de sedan sprider och falskeligen anklagar Israel för.

Här (bilden ovan) är ytterligare en lögn som sprids nu och som delats i sociala medier av tusentals personer på Facebook. Lögnen: Bara sex månaders fängelse för terrorattack (förmodligen utförd av israeler) som ledde till att en baby brändes till döds i arabiska byn Duma i Samarien.

Sanningen: Israeliska myndigheter har valt att använda ”administrativt förvar” för tre extremister med israeliskt medborgarskap: Meir Ettinger (bilden), Eviatar Slonim och Mordechai Meyer. De fängslade misstänks för att vara involverade i en olaglig organisation, ”Revolten”, som uppmanar till våldsamheter mot kristna platser och palestinska mål.

Administrativt förvar är ett sätt för rättsväsendet i Israel att kvarhålla personer som misstänks för terrorverksamhet, då det saknas tillräckligt stark bevisning mot de misstänkta för att kunna fälla dem i domstol. En person kan hållas kvar i administrativt förvar i upp till sex månader och sedan förlängs arresten per automatik i  ytterligare sex månader, utan att den arresterade behöver få sin sak prövad i domstol. De tre extremisterna avtjänar alltså ingen fängelsedom utan hålls istället kvar i fängsligt förvar på obestämd tid. Förmodligen kommer snart bevisning kunnas läggas fram mot dem för eventuell inblandning i brottslig verksamhet. Då inleds rättegång som kommer att resultera i att de skyldiga bakom attacker mot kyrkor och mordbranden i Duma får avtjäna långa fängelsestraff.

Tilläggas bör att Ettinger är sonson till Meir Kahane som grundade ett rasistiskt israeliskt parti som sedan länge är förbjudet i Israel just därför att det var ett rasistiskt parti. Ettinger är sedan tidigare på grund av sina extremistiska idéer förbjuden att vistas i Jerusalem samt Judeen och Samarien. Så hårt går israeliska myndigheter till väga mot sina egna medborgare som hotar säkerheten och begår brott. Det israeliska rättsväsendet gör absolut ingen skillnad på om offer eller förövare är av judisk eller arabisk härkomst. Alla behandlas lika.

Det intressanta är att när Israel tar till radikala metoder för att bekämpa terrorism som begås av israeliska medborgare mot palestinska civila så lyckas propalestinska krafter vända det mot Israel genom att ta till lögner och halvsanningar. Lögnerna skapas av de propalestinska krafterna för att dessa inte tillåter en nyanserad bild av ett Israel som även tar i med hårdhandskarna mot sina egna medborgare som begått brott eller misstänks för brott.

Palestinian Media Watch (PMW) skrev nyligen en debattartikel i Jerusalem Post där de tar upp terrorbrotten mot palestinska barn och ställer dem i kontrast till terrorbrott mot israeliska barn. Sedan Palestinska myndigheten (PA) kom till har 2 palestinska barn mördats av israeliska terrorister. Samtidigt har nära 200 israeliska barn mördats av palestinska terrorister, skriver PMW. Inte en enda av de palestinska terrorister som mördat israeliska barn har fördömts av PA,  inte heller har palestinska terroristers barnamord kallats terrorism av PA:s president Mahmoud Abbas. Medan Israel och dess premiärminister Benjamin Netanyahu alltid fördömt terrorism oavsett från vilken sida terrorismen kommer så har PA sanktionerat och belönat palestinsk terrorism mot civila israeler, även mot barn.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s