Wallström väljer att inte tillbakavisa lögner om Israel på sin Facebooksida

Margot Wallströms Facebooksida
Margot Wallströms Facebooksida

Sveriges utrikesminister Margot Wallström har gjort det igen: Visat prov på dåligt omdöme och brist på att markera mot okunskap. Den 1 september postade hon på sin Facebooksida en bild på sig själv när hon skakar hand med USA:s president Barak Obama under möte med Arktiska rådet. Under hennes bild och inlägg har en person kommenterat att USA och Israel ”finansierar och beväpnar ISIS”. Vidare kallas vår utrikesminister i  den israelfientliga kommentaren för ”stort USA-fjäskande skämt”.

Vår utrikesministers svar borde vara att det är helt osakliga konspirationsteorier som förts fram. Hennes svar borde vara att hon tar avstånd från konspirationsteorier som går ut på att USA och Israel skulle ligga bakom ISIS. Men nej det är inte Wallströms svar. Istället svarar hon kommentatorn genom att ge länkar till regeringens och riksdagens hemsida om Sveriges insats mot ISIS.

Det är förkastligt att vår utrikesminister väljer att svara på kommentarer som innehåller konspirationsteorier och lögner om Israel men när hon gör det väljer att avstå att tillbakavisa lögnerna och konspirationsteorierna. Återigen har Wallström visat prov på sin diplomatiska och kommunikativa förmåga.

Annonser

En kommentar Lägg till

  1. Björnen skriver:

    Pinsam

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s