Islamismen och homofobin i PA gjorde Fadi Aloon till terrorist

Screen Shot 2015-10-06 at 00.10.42Fadi Aloon, blott 19 år blev  i söndags ytterligare en i raden av alla de terrorister som påverkats av svenska sossarnas systerparti Fatahs och den Palestinska myndighetens sanktionerande av våld mot civila judar i Israel. Aloon blev den andra terroristen som på kort tid slagit till mot civila judar i Jerusalem. Terrordådet utförde han i närheten av Damaskusporten där 15-åriga Moshe Malka blev hans judiska offer som han kvivhögg flera gånger. Denna pojke överlevde sina skador och hade därmed bättre tur än paret Nehemia Lavi and Aharon Bennett som en dag tidigare brutalt mördades av terroristen Muhanad Shafeq Halabi, ytterligare en 19-åring.

Aloon, växte upp i Israel i det  arabiska sk Östra Jerusalem. Denna del av Jerusalem annekterades av Israel 1967. De araber som bor där är permanenta israeliska invånare och kan rösta i lokalval och har rätt till alla de rättigheter övriga israeler har med undantag för rätten att rösta i nationella val. De kan dock ansöka om att bli fullvärdiga medborgare i Israel. Varför vill någon där mörda eller skada judar? Det är besynnerligt. Emellertid aktiverar hetsen från islamister och palestinska ledare även terrorism i Östra Jerusalem.  Times of Israel rapporterar att Aloon före sitt terrordåd hade skrivit på sin Facebooksida att han ville bli martyr och att han därigenom ville att ”Allah skulle förlåta hans synder”.  Enligt israeliska källor jag tagit del av var Aloon också gay och besökte  då och då Tel Avivs gayklubbar.

Gay och terrorist

Vad har det för betydelse att han var gay? För mig som själv är gay har det betydelse. Först och främst förklarar det varför han gjorde vad han gjorde. Han ville bli martyr för att bli av med den ”synd” det innebär att vara gay i det palestinska samhället och i den islamistiska miljö han befann sig i. Homosexuella har även tidigare pressats av islamister att begå självmordsattacker. Nu har de palestinska självmordsbombningarna ersatts av direkta attacker på israeliska civila som de arabiska terroristerna alltid vet kommer att sluta i att de blir jagade av israelisk polis och soldater. Under jakten går terroristerna till attack mot de väpna israeliska styrkorna som då försvarar sig. Ibland försöker de ge sken av att fly från sina terrordåd och neutraliseras då av israelisk polis eller israeliska soldater. Terroristerna i Jerusalem vill inte bli tagna levande. Att utföra terrordåd med kniv innebär för en östra jerusalembor som vill bli av med sina ”synder” en säker martyrdöd och hjältestatus i de palestinska områdena istället för att brottas med ett homofobt och islamistiskt samhälle som förtrycker homosexuella.  Aloon valde martyrdöden genom att inte låta sig gripas levande. På så sätt är han  fortfarande en självmordsterrorist även om han inte använder bombbälte.

Abbas hetsar palestinska araber att bli terrorister

”Vi välsignar varje droppe blod som spillts för Jerusalem, som är rent och äkta blod, blod spillt för Allah,inshallah. Varje martyr kommer att komma till paradiset och varje skadad kommer att belönas av Allah”.

Detta är den palestinske presidenten Mahmoud Abbas ord från mitten av september. I sitt tal i FN i förra veckan sa han att det för palestinsk del var slut på att följa Oslo-avtalet, det avtal som var menat att leda fram till fred och en tvåstatslösning. Fatahledaren Abbas utspel fick genast gehör på hemmaplan. Hans partis militära terroristgren Al Aqsa-martyrbrigaderna uppmanade genast till våld. De uttalade efter Abbas tal i FN att Fatahledaren nu kastat bort förhandlingar och en fredlig lösning på konflikten för att ge plats åt Al Aqsa-martyrbrigadernas gevär. Så har individer i den palestinska befolkningen triggats igång av Abbas och hans terrorgäng att gå till attack mot oskyldiga civila judar.

Har Västvärlden något ansvar i det som nu sker? Ja för EU och Sverige bidrar med stora summor pengar till den palestinska myndigheten i direktstöd. Den 10 september lät EU meddela att man skänker ytterligare 48 miljoner ovillkorade Euro till den Palestinska myndigheten. Den myndighetens budget går bland annat till PLO som i sin tur belönar terrorister i israeliska fängelser med löner och sörjer för uppehället för både avlidna och levande terroristers familjer.

Förutom detta så har varken EU eller Sverige under mer än tjugo års biståndspolitik i området gjort ett enda tappert försök att bekämpa den antisemitism och den homofobi som råder i den Palestinska myndigheten. Homosexuella palestinska araber pressas att lämna sina hem och fly på grund av sina egna landsmän och familjers förtryck, leva kvar under förtryck och några få har övertalats av islamister att begå terrordåd för att rena sig från den ”synd” islamister och andra terrorister intalar dem om att de bär på som homosexuella.

Sverige kan stoppa detta vansinne. Sverige har makt. Åtminstone är det vad man får intrycket av när man lyssnar på svenska UD, vars kabinettsekreterare Annika Söder i november förra året sade följande:

Vad gäller HBTQ-personer är det tyvärr lagstiftningsmässigt ganska illa både på Gaza och Västbanken. Med den starka ställning som Sverige har i förhållande till den palestinska myndigheten och tjänstemannaregeringen kommer vi självklart att ta upp dessa frågor med den palestinska myndigheten och president Abbas.

Men det är ytterst oklart om regeringen nämnt HBTQ-personers situation i samtal med Abbas under hans statsbesök tidigare i år. Jag har försökt få svar från UD om detta men ett tydligt svar har uteblivit. Sverige har hursomhelst en möjlighet att åtminstone agera mot den Palestinska Myndigheten och nu kräva att Abbas upphör med uppmaningar till våld och terrorism. Sverige har en möjlighet att göra en insats mot homofobi och antisemitism i den Palestinska myndigheten. Men den chansen ser Sverige inte ut att ta. Måtte det inte sluta för Sverige med terrorism på hemmaplan för att Sverige inte tidigt markerade mot islamismen, homofobin och antisemitismen i Mellanöstern. Sådant har nämligen en tendens att dyka upp även här i Sverige.

Annonser

En kommentar Lägg till

  1. עידן skriver:

    great post!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s