Sverigedemokraterna: Återkalla erkännandet av Palestina!

Julia Kronlid (SD)
Julia Kronlid (SD)

I en ny motion som lämnades in till riksdagen i veckan uppmanar Sveriges snabbast växande parti, Sverigedemokraterna, regeringen Löfven att återkalla erkännandet av Palestina. Vidare vill partiet att regeringen skall förklara deklarationen som ett misstag som saknade parlamentarisk förankring.

”Om en tvåstatslösning kan lösa konflikten och leda till långsiktig fred är det något vi stödjer. En grundförutsättning för det är fredsförhandlingar där det ställs krav på båda parter, och där båda är beredda och ges möjlighet att kompromissa för hållbara lösningar. I den mångåriga konflikten i Israel–Palestina är vår viktigaste målsättning en varaktig fred där båda parter kan leva i fred och säkerhet.”, skriver partiets utrikespolitiska talesperson Julia Kronlid även i motionen. Därmed verkar det som om partiet inte lika lätt låst sig vid en tvåstatslösning som övriga partier i riksdagen. Viktigast för att Sverigedemokraterna ska ställa sig bakom en tvåstatslösning tycks alltså inte vara politisk idealism utan att tvåstatslösningen innebär en praktiskt genomförbar och hållbar fredlig lösning på Mellanösternkonflikten där Israels säkerhet garanteras.  Sverigedemokraterna menar också att Sverige tydligt bör deklarera att man inte kan betrakta en statsledning där Hamas ingår som legitim.

När Sveriges regering hastigt erkände Palestina som stat förra året sade utrikesminister Margot Wallström att det skulle inge hopp (om fred). Men de senaste dagarnas palestinsk terror som hyllas av både Hamas och socialdemokraternas systerparti Fatah talar för att terrorismen mot Israel och våld mot judar fortsätter oavbrutet och nu även ivrigt uppmuntrat av palestinske presidenten Mahmoud Abbas. Socialdemokraternas politik har misslyckats.Det är självklart som Sverigedemokraterna skriver: Palestina måste averkännas.

 

 

4 kommentarer Lägg till

 1. Tor Gustafsson skriver:

  Enda raka, rätta !
  Allt annat, legitimerar fler mord på Israeler, och kaos.

  Liked by 1 person

 2. Hårek Anderssen skriver:

  Tenk at det finnes noen i Riksdagen som kan tenke, BRAVO.

  Liked by 1 person

 3. Magitte Krogh skriver:

  ÅTERKALLA beslutet om att godkänna ”Palestina”! Magitte Krogh

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s