Kristdemokraterna avslog motioner som markerar mot våld mot judar

IMG_8356

Under veckans kristdemokratiska riksting  i Västerås behandlade partiet flera vettiga motioner som berör Mellanösternkonflikten och terrorism mot Israel. Motionerna kunde, om de hade fått bifall, blivit en markering mot det våld och den antisemitism som just i detta nu mördar civila judiska israeler och uppmuntras av den Palestinska myndigheten (PA). Men motionerna röstades ner av rikstinget och fick inte stöd från partistyrelsen.

Motionärerna till motion 11:03 Erkännande av Palestina skriver i motionen:

”Vi ska inte visa stöd för ambitionen att utföra folkmord på judar genom ett erkännande. Vi ska ge vårt stöd till de som har det svårt i området, inte genom att stödja ”moderata” krafter, utan genom att stödja demokratiska krafter.”

I motionen föreslås att Kristdemokraternas partistyrelse ska arbeta för att återkalla den svenska regeringens erkännande av Palestina.  Partistyrelsen svarar motionärerna med att den anser att Sverige ska vara delaktig i att stödja de demokratiska krafterna i regionen. Men partistyrelsen börjar sedan propagera för den rödgröna regeringens biståndsstrategi och politik i området till synes utan att ha haft en kritisk blick på hur totalt ineffektiv och innehållslös denna strategi varit i att stödja demokratiska krafter i de palestinska områdena. De demokratiska krafterna  i kontrast till terrororganisationen Hamas är inte den palestinska myndighetens president Mahmoud Abbas, Fatah och PA. De står på samma sida. Abbas sade i ett tal den 16 september i PA:s tv-kanal:

”Vi välsignar varje droppe blod som spills för Jerusalem,vilket är rent och äkta blod spillt för Allah, inshallah. Varje martyr (terrorist) som dör kommer nå paradiset och varje skadad kommer att belönas av Allah”.

Efter Abbas tal nyligen i FN om att bryta Oslo-avtalet som skulle leda till tvåstatslösning och fred har det palestinska våldet och terrorismen i Jerusalem och runt om i Israel eskalerat. Hamas utlyste igår tredje intifadan. PA har varit motorn i terrorhetsen och inte den demokratisk och fredlig kraft som Sveriges regering hoppas han skall vara. Kan inte Kristdemokraternas partistyrelse se detta?

Kristdemokraternas riksting behandlade även en motion om att Sverige ska erkänna Jerusalem som Israels huvudstad och flytta sin ambassad i Israel från Tel Aviv till Jerusalem. Ett beslut i den riktningen bör fattas som ett resultat av direkta fredsförhandlingar mellan Israel och den palestinska sidan, skriver partistyrelsen som svar på motionen som också den röstades ner och ansågs ”besvarad”.

Även en motion för att, som författarna av motionen kallar det, ”stoppa den okritiska miljonrullningen till den Palestinska myndigheten” avslogs av rikstinget. Motionen besvarades av partistyrelsen som rabblar upp en mängd mål och önskemål med biståndet till PA, mål som ständigt sätts upp av svenska regeringar men som aldrig levs upp till av PA och som aldrig får konsekvenser för dess korrupta politiker.

I sitt svar på motionerna uppvisar partistyrelsen samma brist på verklighetsförankrade ställningstaganden som man hittar hos Socialdemokraterna. Vilken otrolig DÖ-effekt på Kristdemokraternas utrikespolitik. Eller har partiet alltid tyckt så här galet?

Det finns en oerhörd brist på självransakan hos Kristdemokraterna partistyrelse beträffande hur partiet har utvecklats i en klar socialdemokratisk riktning inom utrikespolitiken. Det är samma fenomen som vi sett i hela Alliansen. Det är fruktansvärt destruktivt.

Gräsrötterna inom Alliansen kan ju med sina egna ögon se hur det förhåller sig med ”demokratiska krafter” i Palestina. Det finns inga sådana krafter. De kan inte odlas fram ur odemokratiska och korrupta krafter utan måste lyftas fram ur de genuint demokratiska krafter som är tystade, förtryckta och som inte har något stöd i befolkningen för att biståndsmiljarderna från EU och Sverige har pumpats in i en palestinsk myndighet som sprider antisemitism, uppmuntrar terrorism och ”välsignar” blodspillan bland sin befolkning. Fatahs militära gren har nyligen tagit på sig skulden för terrordåd mot civila israeler och detta har tillkännagetts utan blygsel av PA:s högt uppsatta tjänstemän. Nyligen visade det sig också återigen att PA betalat ut otroliga löner till palestinska terrorister i israeliska fängelser. För en gångs skull rapporterades detta också i svensk media.

PA ses av en majoritet av riksdagen inklusive Kristdemokraterna som ”den moderata kraften” som ska demokratiseras trots att allt tyder på att det inte går att demokratisera odemokratiska krafter. Är inte mer än 20 år av stöd till PA bevis nog? Det är sorgligt att beskåda hur våra politikers fåfänga får dem att hålla fast vid en ohållbar och ineffektiv utrikes- och biståndspolitik.

Kristdemokraterna behandlade i veckan motioner som på allvar hade kunna markerat mot en myndighet som sprider antisemitism i media och undervisning, uppmuntrar till terrorism och belönar terrorister för mord på judar. Kristdemokraterna hade kunnat sagt nej till terrorn mot Israel och ja till kraftigt stöd till demokratiska krafter i Mellanöstern nämligen de som finns i Israel. Men det gjorde inte Kristdemokraternas riksting. Partistyrelsens svar på motionerna är en uppvisning i strutsmentalitet. Ett parti som inte är redo att markera tydligt mot terrorism mot Israel är inte ett parti som kan tas på allvar när det gäller att tydligt försvara Sverige mot terrorism.

DÖ må vara död i och med Kristdemokraternas riksting men den blocköverskridande enighet som stödjer odemokratiska krafter i Mellanöstern tycks vara helt orubbad. Tids nog kommer faktumet att Sverige har partier som till övervägande del helt saknar verklighetsförankring och realism få konsekvenser för hela svenska folket.I den svenska utrikespolitiken i MENA åskådliggörs denna brist på verklighetsförankring och realism så pinsamt tydligt. Kristdemokraterna som parti kommer efter årets riksting få det svårt att framstå som trovärdigt i sina väljares ögon.

 

 

4 kommentarer Lägg till

 1. Kuti Shuhami skriver:

  Hej,
  Varför har detta förslag inte gått genom?
  Fega!!!

  Gilla

 2. Hårek Anderssen skriver:

  KD. bör ikke kalles seg et kristent parti. De driver mere en Antikristelig politikk. For mange av lederne er det viktigst å synes av andre og som oftes snur de ”kappen etter vinden”
  Håper de kommer under sperregrensen neste gang

  Gilla

 3. Börje Sahlén skriver:

  KD har snart inget existensberättigande. Ett parti till bland alla andra behövs inte, de kan gå ihop med något av de övriga partierna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s