Verksamhet för barn i Samarien lyfts upp som förebild av svenska politiker

Shilo Israel Children's Fund lär barn om förhållningssätt till djur och natur bland annat
Shilo Israel Children’s Fund lär barn om förhållningssätt till djur och natur bland annat

Sverigedemokraterna som nyligen lämnade in en motion om att averkänna Palestina uppmärksammar nu ur ett positivt perspektiv barn och ungdomsverksamhet i Samarien, i det som ofta benämns som det av Israel ”ockuperade Västbanken”.

Richard Jomshof och Markus Wiechel skriver i en ny motion till riksdagen att ”det finns som bekant olika verksamheter som kan agera föredömen för barn i låga åldrar. Shiloh Israel Childrens fund är ett exempel på ett initiativ som stöttar en verksamhet där barn från tidig ålder får vara med om att ta hand om olika sorters djur”.

Motionärerna vill med motionen att riksdagen ska uppmärksamma regeringen på de positiva effekterna av att barn tidigt får kontakt med djur och natur precis som barnen i det judiska samhället Shiloh.

Att lyfta upp israeliska verksamheter i Judéen och Samarien som något positivt i den svenska politiska debatten är högst ovanligt, för att inte säga i övrigt helt frånvarande.

Men det finns mer att lyfta upp som positiva föredömen för svenska barn och ungdomar i Judéen och Samarien. På Ariels universitet studerar över 400 israeliska araber  med sina judiska studentkamrater för att bidra till det israeliska samhället med nya framgångar inom forskning och vetenskap. CBN News rapporterade tidigare i år bland annat om de forskningsframsteg som görs på universitetet för att få cancerceller att självförstöra sig.

Studenterna på Ariel University upplever en trygg tillvaro och samexistens där judar araber, sekulära och religiösa delar samma campus, klassrum och bostäder. Och inte har universitetets studenter på grund av denna mångfald hotats av extremister förutom av europeiska politiker som bojkottar universitetet.

Studenters säkerhet hotas däremot numera i Sverige. Igår stängde Lunds universitet, Helsingborgs campus och skolor i Älvkarleby och Skutskär på grund av hot som kommit till studenterna via studentappen Jodel. Ariels Universitet skulle mot bakgrund av dessa händelser kunna tjäna som föredöme för svenska universitet i hur man arbetar för en trygg studiemiljö och mångfald.

Det är positivt att svenska politiker äntligen pekar på att även israelisk verksamhet i Judéen och Samarien kan vara föredömen för svenska barn och ungdomar. Men fler politiska partier i Sverige borde visa samma självsäkerhet som Sverigedemokraterna och inte blunda för det som är positivt i Judéen och Samarien som även vi kan lära oss av här hemma i Sverige. Politiker till höger om socialdemokratin bör liksom Sverigedemokraterna formulera en mellanösternpolitik utan destruktiva influenser från extremvänstern och utan att bära socialdemokratins skygglappar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s