Motståndare till IS får inte bli som IS

 

Den 4 oktober upptäckte assyrier som är ägare till hus och affärer i på Opaltorget i göteborgsförorten Tynnered att deras hem och byggnader där de idkar näringsverksamhet hade blivit nedklottrade med den arabiska bokstaven nun (ن) som står för kristna. Meddelande i rött uppmanade de kristna assyrierna hotfullt att ”konvertera eller dö”. Det är precis samma markeringar som IS har gjort på kristna assyriers hem i Syrien och Irak. Det är också precis samma ultimatum som assyrier i Irak och Syrien fått av IS som avsändaren till klottret i Tynnered kommunicerat. Det gör det troligt att avsändaren till hoten mot assyrierna var anhängare av IS och islamism.

Polis och samhälle måste nu med krafttag rycka in och försvara assyrierna, hitta avsändaren och kartlägga vad det är som håller på att ske i Göteborgs förorter. Assyrier liksom alla andra svenska medborgare ska kunna känna sig trygga här i Sverige. Vi får inte ge upp att ge våra medborgare absolut trygghet. Islamismen och IS-anhängare måste bekämpas med stränghet och styrka. Det finns inte utrymme för odemokratiska element som IS-sympati och islamism i Sverige.

Men det finns också andra oroande attityder som uppdagats. Efter att IS-klottret  klottrats har även på samma plats annat klotter klottrats av avsändare som är motståndare till IS. Homofobi och antisemitism skönjs i  detta anti-IS klotter.

Så här ser det homofoba och antisemitiska klottret ut:

”Varför gråter HBTQ-paras[i]terna inte för de offer ISIS skördar?”  och ”Kalifatet är  här!!  Zion + ISIS = ♥︎ ”.

Det har också klottrats en pyramid som avslöjar avsändarens världsbild där en Magen David kröner pyramiden som under sig har halvmånesymbolen för Islam och förkortningen för Islamiska Staten, ”IS”.

Det här klottret kommer alltså från någon individ eller flera individer som är mot grupperna judar, HBTQ-personer och IS. Det är viktigt att förstå att det sprids i Mellanöstern så väl som i Sverige elaka och totalt falska påståenden om att sionister och Israel ligger bakom IS eller att de till och med styr IS. Förmodligen har dessa elaka rykten spridits av anhängare till Assad-regimen i Syrien för att befolkningen inte ska förknippa Islamiska staten med islam.

Det unika i det nya klottret mot IS är att avsändaren inte bara ger uttryck för en antisemitiska världsbild  utan avsändaren ger med  det homofobiska klottret (eller hbtq-foba) indirekt även HBTQ-personer en roll i flyktingsituationen och IS-terrorn. Åtminstone ställer klottraren tydligen högre krav på HBTQ-personer än på andra svenska medborgare.

Återigen visar detta hur judar och HBTQ-personer alltid förknippas med saker de aldrig har haft att göra med. Vi homosexuella får alltid tillsammans med judarna fokus på oss för andras oförrätter utan att vi har någon koppling till det. Vi tycks vara utsedda till syndabockarna det är lätt att slå på när andra grupper känner sig maktlösa. Det är inte acceptabelt. HBTQ-personer och judar är liksom kristna assyrier, och kurder islamismens offer och föremål för IS:s hatpropaganda. Varför gå på oss om man är mot IS? Det är ovärdigt och spelar IS, Assadregimen och islamister i händerna.

Känner man sig frustrerad över hur IS-anhängare har frihet och möjlighet att ta sig in i Sverige och vill man kritisera effekterna av en okontrollerad migration till Sverige från MENA så ska man ta ut sin ilska på politikerna i riksdagen och kommunerna genom att komma med politiska förslag och krav och därmed signalera att man vill ha en tuffare migrations- och integrationspolitik.

original

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s