Clintons farliga ord till Israel

Screen Shot 2015-11-02 at 21.13.24USA:s forne president Bill Clinton höll i helgen tal i Tel Aviv på Rabin Square, platsen där Israels mördade premiärminister Yitzhak Rabin bragdes om livet för  20 år sedan. Clinton var inbjuden att tala vid en minnesceremoni för att hedra den forne israeliske premiärministern och han talade om Rabin som mannen som offrade sitt liv för att israelerna skulle kunna få leva i fred. De messianska undertonerna i Clintons tal gick inte att undgå att märka.

Clinton talade som en kristen ledare och som en liberal politiker idag låter, alltså mycket vänsterinfluenser i talet.
I Clintons tal framgick det hela tiden att fredens öde blott ligger i israelernas händer. Det är israelerna enligt Clinton, som ska se sina motståndare som människor men inte samtidigt omvänt israelernas motståndare som ska se israelerna som människor. 

Inte en sekund ägnade Clinton sitt tal åt att beskriva verkligheten på den andra sidan, att Israel inte har en seriös partner för fred.
Den andre, motståndaren, Palestinska myndigheten, Hamas, Fatah, Hezbollah och deras knivterrorister som knivhugger judiska barn och skjuter raketer mot civila adresserade inte Clinton i sitt tal. Clinton bryr sig tydligen inte ett skvatt om knivterrorn i Israel eller stenarna som dödar judiska barn, kvinnor och män. Det är en oerhörd besvikelse.

Clinton har funnit sig till rätta med röda fanor vajande under sig och propagerar för en typiskt kristen självuppoffrande livsåskådning. Han liksom europeiska politiker vill att vi i  Väst och i den judiska staten ska offra våra liv enligt god kristen sed. Israel ska sluta fred med och visa acceptans mot ”de som är olika oss” förklarade Clinton. Västvärlden ska älska sina motståndare men Israels och den demokratiska Västvärldens motståndare behöver inte älska oss tillbaka. Vi ska tydligen vara bättre, vi ska vara föredömen. Föredömen och offer som mördas för denna ”ädla” livsfilosofi.

Visst ska vi som människor acceptera de som är olika oss men det måste bygga på ömsesidighet. När inte denna ömsesidighet råder kan inte fred och acceptans av den andre bli verklighet. Bara när båda parter vill ha fred av samma skäl, när de ömsesidigt vill se den andre som medmänniska då uppnås fred och samexistens. Men om inte så förblir freden bara tonsatt poesi som ekar tomt tillbaka och då är fred farlig. För då finns inte fred, framtid och trygghet. Då finns bara det av kristendomen påverkade självuppoffrandet för de terrorister som föraktar oss och vill utrota och slakta oss med en kniv i Jerusalem eller med ett bombbälte på Drottninggatan i Stockholm.

Bill Clinton citerade Rabins ord:

”Vi ska bekämpa terror som om det inte fanns några förhandlingar, men vi ska  förhandla som om det inte fanns någon terror.”

Den första delen av den meningen bygger på realism, den andra delen av meningen på idealism. Idag har många av Västvärldens ledare bara behållit den sista idealistiska delen av Rabins ord som motto. Det är farligt. Inte minst för Israel men också för oss alla som vill leva i frihet.

Bill Clinton lät i helgen som en skandinavisk politiker, ja som en svensk och farlig politiker. Som Reinfeldt som vill att hans folk blint ska öppna sina hjärtan eller som Löfven som ger sken av att vilja representera en humanitär stormakt och offrar sitt eget folks välfärd i sin humanitära iver.

Clinton berättade att han under sitt senaste besök i Israel stannade till vid Rabins grav på Har Herzl i Jerusalem. Men han borde även stannat till vid Golda Meirs grav och mints hennes ord om att fred kommer först när fienden älskar sina barn mer än de hatar oss.

En kommentar Lägg till

  1. Clinton har blivit politiskt korrekt, precis som sin fru … i väst anses det tydligen vara p.k. att lägga hela bördan & ansvaret på Israel …… det gäller för alla AM Yisra`el samt våra vänner i väst världen att hålla ihop mot sådant här verbal vårdslöshet…….

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s