Folkpartist i riksdagen vill förgöra ISIS

ISIL/IS måste förgöras, skriver Hannah
ISIL/IS

Riksdagsledamoten Robert Hannah(FP) skriver i en ny motion att Sverige tydligt måste uttala att de brott ISIS gör sig skyldig till utgör folkmord. Hannah framhåller även i motionen att ”vi ska delta humanitärt och militärt i en internationell insats för att förgöra Islamiska staten.”

Äntligen någon som vågar utrycka orden som måste uttryckas. Ja ISIS måste förgöras. Det finns ingen politisk lösning på den terror ISIS utgör i Syrien och Irak mot kurder, assyrier, shia-muslimer och inte tillräckligt ISIS-trogna bland lokalbefolkningen. Men Hannahs inställning till ISIS  tycks inte delas av  den svenska regeringen. Sveriges utrikesminister Margot Wallström sade så sent som  9 oktober under EU-nämndens sammanträde att den politiska processen i Syrien inte är död samt ”att en politisk lösning är den enda vägen framåt och det som långsiktigt kan lösa problemen i Syrien.”

Det ska bli intressant om Hannah och hans Folkparti kommer att få med sig fler partier bakom sitt ställningstagande. För hur länge kan Wallström och riksdagen stå fast vid att det finns en politisk lösning med islamistiska terrorister som ISIS?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s