SD engagerar sig mot anti-muslimsk förföljelse

Arakanese-refugee-camp-by-IHH-Humanitarian-Relief-Foundation-TURKEY

Sverigedemokraterna anklagas då och då av debattörer, politiker och medier för att vara ett islamofobiskt och främlingsfientligt parti. Men partiet engagerar sig för självstyre för både kristna assyrier och för muslimska kurder i det av inbördeskrig och ISIS härjningar splittrade Irak. Dessutom stödjer partiet judar i Mellanösterns enda demokrati Israel. Partiet vill att biståndet till Palestinska myndigheten ska villkoras. Ett av villkoren de ställer för att Sverige ska fortsätta ge bistånd till Palestinska myndigheten är att myndigheten ska bekämpa antisemitismen i de palestinska områdena, en antisemitism som hittills sedan oktober månad lett till över 12 judiska dödsoffer och 157 skadade judar i palestinska terrorattacker. Men SD är också det parti som författat de mest omfattande motionerna som tar upp de muslimska folkgrupperna Rohingyas och Rakhins situation i Burma. De båda folken förtrycks av majoritetsbefolkningen i Burma som är buddhister just för att de är muslimer.

Fler än 125 000 rohingyas har blivit internflyktingar i Burma på grund av förföljelse skriver Amnesty Press.
Människorättsorganisationen Human Rights Watch har anklagat de burmesiska myndigheterna för etnisk rensning, genom att inte sätta stopp för våldet och genom massgripanden och blockering av humanitära hjälpinsatser.

I Sverigedemokraternas motion om Burma som bland annat undertecknats av Julia Kronlid, partiets utrikespolitiska talesperson, och riksdagsmannen Björn Söder framhåller partiet att det är viktigt att situationen för de muslimska minoriteterna i Burma inte glöms bort i samband med fokus på demokratiseringsprocessen i landet. Motionärerna skriver:

”Vi Sverigedemokrater anser därför att det är viktigt att regeringen verkar för att uppmärksamma den utsatta situationen för muslimska minoriteter i Burma/Myanmar inom ramen för sitt utrikespolitiska arbete.”

Folkpartisten Roger Haddad och socialdemokraten Kent Härstedt har också lagt motioner om Burmas förtryckta folkgrupper. Men de har inte författat lika omfattande och tydliga motioner som Sverigedemokraterna. Det är Sverigedemokraterna som har drivit frågan om de muslimska minoriteternas utsatta situation i Burma år efter år medan medier, debattörer och politiker kallat dem islamofober.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s