Vänsterpartiet i Ö-vik gjorde reklam för intifadamanifestation

Vänsterpartiet gjorde reklam för "Manifestation för Palestinas intifada"
Vänsterpartiet gjorde reklam för ”Manifestation för Palestinas intifada”

”Vi går till Stora Torget där det blir några tal”, annonserade Vänsterpartiet i Örnsköldsvik på sin hemsida den 19 oktober, två dagar innan en demonstration som enligt Vänsterpartiet var ”för solidaritet med Palestina”. Men organisatören för demonstrationen ( ej Vänsterpartiet tydligen) förklarade  på Facebook att det var en manifestation för Palestinas intifada.

Intifada betyder ”revolt” och de två historiska intifador som drabbat israeler och palestinska araber har resulterat i tusentals döda däribland tusentals som dödats i interna stridigheter mellan palestinska grupper. Just nu pågår det omfattande terrorhandlingar mot civila israeler från palestinska terrorister. De palestinska organisationerna Hamas och Fatah har uppmuntrat till dessa våldsamheter. Totalt har 22  judar mördats i dessa terrorangrepp som flera beskrivit som en intifada, vilket även demonstranterna i Örnsköldsvik gjorde.

Screen Shot 2015-11-24 at 12.12.23

I lokaltidningen Örnsköldsviks Allehanda skrevs det att ett femtiotal palestinska araber deltog i manifestationen ” för ett stopp för krig, övergrepp och förtryck”. Men även lokala vänsteraktivister syntes deltaga i manifestationen.

Nå låt oss då ta reda på vad som sades under denna manifestation ”för ett stopp för krig”.

Det här är bara ett axplock:

”Minns oh Fedayee, oh Abo Kalashnikov”

”Intifada är det, är det, se till att få bort ockupanten”

”Oron stiger och nog är nog, oh  intifada börja, oh intifada börja”

”Varför finns det rädsla (bland israelerna/sionisterna)? Stenen blev en kalashnikov.”

”Länge leve kalashnikovens hjältar”.

”Vi har inte glömt att Haifa och Yaffa (Yafo) är vårt land (städer i Israel längs Medelhavskusten).”

”Vi är flyktingar här men vi vill inte ha ris eller socker, vi vill återvända till Palestina.”

Givetvis uttrycktes dessa fientliga ord på arabiska medan det på svenska lät ”stoppa massakern i Palestina”. Fidayee är ett arabiskt uttryck för någon som offrar sig själv för sitt land. I den Israelisk-palestinska konfliktens kontext innebär det en terrorist, ofta tidigare en självmordsbombare, idag de som begår attacker med knivar och andra vapen mot civila israeler. Kalashnikov säger mina källor är förknippat med palestinska terrorister.  De som skrek om detta vapen glorifierar alltså våld som metod. De som ropade att Haifa och Yafo är deras land ignorerar att dessa städer ligger i Israel och inte i någon eventuellt framtida palestinsk stat. Att skrika sådant innebär att man inte erkänner Israels rätt att existera.

 

Det skreks inte bara i marschen om intifada, det sjöngs också om intifada från scenen på Stora Torget  i Örnsköldsvik. Från samma scen demoniserades Israel med uppenbara lögner som följande: ”Enligt Israel så måste alla barn i alla åldrar dö”, ”Palestinier har inte fått be i sin moské i Palestina bara för att soldaterna inte tillåter det” och det insinuerades att Israel avser förstöra religiös plats (Al Aqsa). Örnsköldsviks Allehanda sammanfattade lögnerna som ”tal om solidaritet, medmänsklighet och frihet”.

Dags att bemöta lögnerna. Israel tillåter visst muslimer att be i Al Aqsa-moskén på Tempelberget, judendomens heligaste plats. Judar och andra ickemuslimer får vistas på platsen bara under särskilda tider, och det är judarna som är förbjudna att be på sin heligaste plats. Det finns heller inga planer från politiskt håll i Israel att riva Al Aqsa. Att Israel skulle ha avsikt att döda alla barn är en så horribel lögn att den inte ens bör bemötas. Snarare är det palestinska terrororganisationer som verkar vilja att både judiska och arabiska barn ska dö eftersom de tränar sina barn med hatets ideologi för att dö i raseri och jihad för att bli martyrer med fördelar i livet efter detta. Verkligheten talar för sig själv.

vänsteraktivister deltog i våldsförhärligande intifada-manifestation
Ö-viksbor deltog i våldsförhärligande intifada-manifestation i Örnsköldsvik

Bilder från manifestationen har bland annat spridits av nyhetsbyrån Shehab som står  ideologiskt nära knuten terrororganisationen Hamas.

Så det som hände i Malmö då riksdagspolitiker från Vänsterpartiet och Socialdemokraterna solidariserade sig med liknande antidemokratiska element är alltså inte ett enskilt undantag. Svenska politiker gör om samma misstag. Gång på gång solidariserar de sig med manifestationer där antidemokratiska och våldsbejakande budskap proklameras.

Samtidigt gör svensk polis inget för att ingripa mot de våldsbejakande budskapen. Polisen måste bli utbildad bättre på att se signaler på att manifestationer uppmanar till terrorism och stöd till terrorism. Tydligen ska lagstiftningen mot terrorism och stöd till terrorism skärpas. Men det behövs omgående och palestinsk terrorism får inte ses som finare än IS:s terrorism. Vänsterpartiet har sökts för en kommentar men utan resultat.

 

 

Uppdatering Vänsterpartiet har gett mig följande svar senare under dagen:

Hej
Annonsen innehöll den info vi fick från arrangörerna där ingick en önskan om att olika deltagare skulle hålla tal. Vi hade ett par medlemmar som gick dit men eftersom manifestationen hölls dagtid en vardag var det få som kunde komma ifrån och ingen från vårt parti som kunde/ville tala. Men tal var det från en del andra deltagare/organisationer.
V har inget dylikt planerat just nu, mer än att V Sundsvall är med i arrangemanget för en manifestation för klimatsamtalen i Paris den 28de. Men får vi i styrelsen reda på att dylika event händer så försöker vi sprida informationen till våra medlemmar och delta.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s