Ekeroth drämmer till med saftig interpellation till Wallström om synen på terrorglorifierande Fatah

 Foto: Riksdagsförvaltningens webbtv, kollage

Foto: Riksdagsförvaltningens webbtv, kollage

Folkpartiet (Liberalerna) och Kristdemokraterna har redan gjort det och nu drämmer även SD till med en rejäl interpellation om regeringens palestinska relationer.

Sveriges utrikesminister Margot Wallström var redan tidigare intrasslad i obesvarade interpellationer om regeringens relationer i Mellanöstern. Nu blir det alltså ännu en interpellation av samma vara att besvara för utrikesministern.

Den sverigedemokratiske riksdagsmannen Kent Ekeroth undrar i sin nya interpellation hur utrikesministern och den svenska regeringen betraktar sitt ”kära systerparti” Fatah, den Palestinska myndigheten och dess korrupte president Mahmoud Abbas.

Wallström har varit hårt ansatt av kritik från folkopinionen samt svenska och israeliska politiker sedan hennes kritiserade uttalanden i SVT om palestinsk terrorism, ”att acceptera en desperat situation eller ta till våld” började spridas nationellt så väl som internationellt. I helgen kom dessutom min debattartikel ut i Jerusalem Post, där jag kritiserar utrikesministern för hennes problematiska uttalanden om Mellanösternkonflikten. Med debattartikeln har jag uppmanat oppositionen att kräva Wallströms avgång.

På fredagen i förra veckan sjukskrev sig plötsligt vår utrikesminister precis lagom till att hon skulle lämna svar i två heta interpellationsdebatter, en om ”moderata krafter i Palestina” initierad av av Magnus Oscarsson (KD) och en om ”fördömanden av attacker mot civila israeler” initierad av Mathias Sundin (L). Wallström har ännu inte gett besked om när hon åter är redo att svara interpellanterna på deras frågor.

Wallströms kollega på UD, biståndsminister Isabella Lövin (MP) har nyligen fått kämpa hårt med en skriftlig fråga ställd av riksdagsledamoten Fredrik Schulte (M) om regeringens indirekta stöd till dömda terrorister i Palestina. Ministern har emellertid inte kunnat frambringa svar till frågeställaren på det hans fråga gällde, trots att hon fått två försök.

Wallström har på sig till den 9 december att besvara Ekeroths interpellation. Fortsättning följer alltså i maktens korridorer med vansinnig spänning ända in i julmånaden.

Länkar om Palestinska myndigheten och Fatah:

http://www.palwatch.org/main.aspx?fi=157&doc_id=16124

http://www.palwatch.org/main.aspx?fi=157&doc_id=16156

Länk om Mahmoud Abbas

http://www.palwatch.org/main.aspx?fi=157&doc_id=15714

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s