Julen i Betlehem stulen av palestinska terrorister

"Jultomten" hjälper palestinska terrorister
”Jultomten” hjälper palestinska terrorister

Igår försökte palestinska terroristtomtar i Betlehem få medial uppmärksamhet som kämpar mot ”ockupation”. I Betlehem där knappt några kristna kan bo kvar på grund av den palestinska terrorismen, stötte 50 terrorister samman med israeliska försvarsstyrkor.

Betlehem hade från början en befolkning som till största del var kristna innan området föll i jordanska händer. De palestinska säkerhetsstyrkorna och terroristgrupper har hotat och attackerat de kristna, vilket lett till att de kristnas utvandring från staden tagit rejäl fart. Idag tror flera bedömare att det kan röra sig om så få som 25% av befolkningen i Betlehem som är kristna, även om de officiella palestinska siffrorna säger att de kristna uppgår till 40% i Jesus födelsestad.

Flera av  terroristerna i Betlehem som kastade sten och brandbomber mot de israeliska soldaterna var utklädda till jultomten. Det kristna helgonet S:t Nikolaus är jultomtens ursprung. Han var en kristen ärkebiskop i Myra i dagens Turkiet som efter sin död blev utsedd till helgon. Palestinska terrorister har genom att begå terrorhandlingar klädda som S:t Nikolaus moderna version jultomten utnyttjat och skändat julens stora helgon för kristna.

Julens symboler har ytterligare skändats i de palestinska områdena. På BirZeit-universitetet, där Sverige finansierar medieutbildningar,  har en julgran rests  prydd med terrorister och personer från terrororganisationen Hamas.

Palestinska terrorister däribland Arafat och Sheikh Ahmed Ismail Hassan Yassin, Hamas andlige ledare pryder julgran på palestinskt universitet.
Palestinska terrorister däribland Arafat och Sheikh Ahmed Ismail Hassan Yassin, Hamas andlige ledare pryder julgran på palestinskt universitet.

Palestinska myndighetens president, Mahmoud Abbas, säger samtidigt som terrorattacker utförs och hyllas på flera nivåer i det palestinska samhället:

Vi kan inte fråga ungdomarna, varför går ni ut? [till upplopp], och jag vill inte att någon ska bli kallad dum.
De gick ut för att göra sådana saker av vissa skäl, ett av dem är att de började känna sorg och hopplöshet över tvåstatslösningen.
De går runt och de ser inte någon rationell anledning för två stater, eftersom vår stat inte existerar, det finns bara bosättningar och checkpoints ”.

Abbas meddelar att han inte kan ifrågasätta att palestinska ungdomar begår terrorhandlingar och upplopp.
Abbas meddelar att han inte kan ifrågasätta att palestinska ungdomar begår terrorhandlingar och upplopp.

Känns orden igen? Ja det kanske är för att Sveriges utrikesminister talat med ungefär samma tunga som Abbas för några veckor sedan.

Abbas har med sina ord sanktionerat  den palestinska terrorn mot civila israeler och  de våldsamma upploppen i de palestinska områdena i Judeen och Samarien. Samtidigt anstränger han sig inte för att en tvåstatslösning skall kunna bli verklighet. Istället låter han våldet och terrorismen fortgå. Abbas och den Palestinska myndigheten färgar julen röd, röd av blod. Och majoriteten av dina svenska folkvalda politiker låter det fortgå genom att inte ställa krav på Abbas.

free-999889255915458150-1

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s