När ska svenska politiker sluta hylla Abbas och ta avstånd från Fatah?

Fatah på arabiska 14 januari 2016 "Med anledning av den 14: e årsdagen av martyrskap för hjälten Raed Karmi Fatahs tjänstemän i de västra provinserna martyr Raed Karmi med en sköld av värdighet och ära."
Fatah på arabiska 14 januari 2016 ”Med anledning av den 14: e årsdagen av martyrskap för hjälten Raed Karmi Fatahs tjänstemän i de västra provinserna hedrade martyr Raed Karmi med en sköld av värdighet och ära.”

 

Medan Palestinska myndighetens president Mahmoud Abbas tar emot diplomater från världens alla hörn,  och reser på officiella  möten med entusiastiska svenskar som den svenske ärkebiskopen och Sveriges regering så ägnar sig Abbas parti åt att hylla terrorister på löpande band. Den senaste i raden av de största terroristerna, Raed Karmi (bild ovan till höger) hyllades den fjortonde januari, fjorton år efter att han mystiskt  dött av en explosion. Israel har inte tagit på sig ansvaret för hans död.  Däremot har Raed Karmi många liv på sitt samvete. Karmi hade också västmedias ögon på sig och har berättat i en intervju på CNN att  Fatahs terrorister tränade tonåringar, alltså barn  att ”attackera bosättare och kidnappa soldater”. I den palestinska kontexten är dock varje israelisk medborgare av judisk börd en ”bosättare”.

Terroristen Karmi är personligen ansvarig  för minst 10 separata skjutningar i vilka han mördat 9 israeler och skadat 11 andra. Karmi var också involverad i att skicka självmordsbombare in i Israel. I en intervju med tidningen ”Azman Haifa,” skröt Karmi med att han personligen sköt de första skotten som dödade två tel-avivbor, krögarna  Motti Dayan och Etgar Zeitouny, som mördades utanför Tulkarm i januari 2001.

Så detta hyllar  Mahmoud Abbas Fatah  fortfarande fjorton år senare med sittningar  och priser ”för värdighet och ära”. Detta medan socialdemokratiska utrikesminister Margot Wallström konstaterar ”att president Abbas har gjort det till sin livsuppgift att ersätta våldets väg med diplomatisk kamp” och Liberalernas  partiledare Jan Björklund kallar Abbas  grundinställning ”klok” och hans  politik för ”fredspolitik”. Socialdemokraterna har mage att fortfarande kalla det terrorhyllande Fatah som sprider antisemitism för ”kära systerparti”.  Vilken verklighet lever de svenska politikerna i? Det är sannerligen dags för Stefan Löfven men även Björklund att allvarligt rannsaka  sitt förhållningssätt till både Mahmoud Abbas och  partiet Fatah som han leder.

 

Källa Raed Karmi:

http://www.mfa.gov.il/mfa/pressroom/2002/pages/raed%20mahmed%20raef%20karmi%20-%20jan%2014-%202002.aspx

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s