Vänsterpartiet i solidaritet med terrorister

12742312_1417076405081492_4771922874064099691_n
På Vänsterpartiets ”manifestation i solidaritet med palestinska fångar i Israel” syns terroristen Barghouti på plansch. Ovanför hans bild står det ”free” (”Befria”).

Den 21 februari anordnade Vänsterpartiet i Malmö en manifestation ”i solidaritet med de palestinska fångarna i Israel”. En av de ”fångar” som deltagarna hade med sig bilder på var den hungerstrejkande uppviglande hamasterroristen Mohammed Al-Qiq.  Al Qiq  har fungerat som en effektiv megafon för Hamas ideologi i olika medier och som journaliststudent vid universitetet i Bir Zeit engagerade han sig tidigt i Hamas studentorganisation. Al Qiq har skrivit hyllningar till intifada i Jerusalem och uppmuntrat till upplopp.  Av  Israel anklagas han för  inblandning i terroraktivitet och han ska ha haft kontakt med Hamasmilitanter.  Även den Palestinska myndigheten har tidigare arresterat Al Qiq för inblandning i Hamasaktiviteter. En annan fånge som aktivisterna bar bilder på var Marwan Barghouti, en dömd terrorist och Fatahpolitiker som legat bakom terrorattentat där minst fem civila israeler dödats.

Screen Shot 2016-02-27 at 00.13.27

Tidigare i veckan höll  Vänsterpartiets riksdagsledamot Håkan Svenneling ett anförande i riksdagens utrikesdebatt där han delgav riksdagen att en grupp av riksdagsledamöter han ingått i ska ha träffat Barghoutis familj. Efter effektiv lobbying från aktivister kräver Vänsterpartiet nu att palestinska  ”politiska fångar” ska släppas fria.  Men som sagt var Barghouti är en dömd terrorist. Att de ”politiska fångar”  Vänsterpartiet vill släppa fria har dömts för inblandning i terrordåd verkar partiet inte vilja kommunicera ut. Man kan fråga sig om Vänsterpartiet vill att dömda IS-terrorister ska släppas fria också om de har haft en politisk position vid sidan om sin terrorverksamhet.

12715534_1096003397143227_7390712175257234653_n

Det är mycket beklagligt att politiska partier i Sverige tar parti för våldsbejakande terrorister. Vänsterpartiet bör tänka över om det är lämpligt att partiet ena dagen går i regnbågsparader i Malmö med HBTQ-rörelsen för att den andra dagen anordna manifestationer i solidaritet med medlemmar av terrororganisationen Hamas som fängslar, mördar, och förtrycker HBTQ-personer. Det är dags för Vänsterpartiet att välja sida. Man kan inte ena dagen försöka vinna stöd från hbtq-personer för att den andra dagen solidarisera sig med hbtq-personers förtryckare i Gaza, Hamas.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s