Prisad av påven som ”världens bästa lärare” på skolan med anti-israelisk agenda

Just nu sprids nyheten om att en palestinsk lärarinna fått pris som ”världens bästa lärare”. Priset är på 1 miljon dollar och är instiftat av Varken Foundation och emiren av Dubai Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Men i år presenterades priset också av påven i Rom. Den prisade lärarinnan som heter Hanan al-Hroub undervisar i skolan Samiha Khalil i al Bireh på Västbanken. Enligt västerländsk media skall hon ha  ”nej till våld” som motto i sin undervisning. Det är mycket möjligt att hon har men tyvärr visar hon och skolan i Ramallah upp samma destruktiva attityd till fred som majoriteten av palestinska skolor.

1524987_1149905861690840_3595278653867164767_n

Hanan har på skolans Facebooksida visat upp bild på sig själv med ett klädesplagg med karta över israeliskt territorium.  På klädesplagget står det return och en  nyckel är avbildad. Nyckel är en symbol för ”right of return” för ättlingar till palestinska flyktingar och migranter och att skolan väljer lägga upp denna bild på Facebook visar att varken den prisade lärarinnan eller skolan är för en tvåstatslösning för två folk. Vidare håller ett barn på en annan bild upp en idolbild av den fängslade Mohammed Al Qiq som israelisk underrättelsetjänst anklagat för samröre med Hamas terrorister. Al Qiq uppmanar till intifada  i palestinsk media.

Screen Shot 2016-03-16 at 09.32.08

Skolan Samiha Khalil är uppkallad efter en nu bortgången kvinnlig palestinsk politiker med kopplingar till den kommunistiska terrororganisationen DFLP som förr mördade urskiljningslöst judar, arabiska kvinnor och skolbarn. Khalil själv arresterades flera gånger av IDF för att ha uppmanat till våld.

 

Jag har sökt Samiha Khalil-skolan och frågat om skolan står bakom tvåstatslösningen men hittills inte fått svar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s