HBT-frågor och fördömanden av uppmaningar till våldshandlingar framfördes av riksdagsdelegation i Ramallah

De tog upp hbt-frågor med Palestinska politiker och civilsamhällesorganisationer enligt Karin Enström (M) som ledde delegationen
De tog upp hbt-frågor med palestinska politiker och civilsamhällesorganisationer enligt Karin Enström (M) som ledde delegationen.

I mitten av februari ledde Karin Enström, moderaternas utrikespolitiska talesperson en delegation från riksdagens utrikesutskott till bland annat Palestinska myndigheten. Enström har tidigare varit väldigt mån om att regeringen skulle ta upp HBT-rättigheter med palestinske presidenten Mahmoud Abbas. Därför ställde jag frågan till henne om hon tagit upp HBT-personers situation nu när hon själv fick möjligheten att tala HBT-rättigheter med den Palestinska myndighetens höga tjänstemän. 

Enströms svar är delegationen träffade flera palestinska företrädare och att HBT-frågor togs upp under mötena.  Även i diskussioner med civilsamhällesorganisationer tog vi upp detta, skriver Enström i sitt svar till mig.  Delegationen ska också enligt Enström ha framfört ”kritik mot våld och uppmaningar till våldshandlingar.” Enström tog förra året upp  HBT-personers situation  i områden kontrollerade av Palestinska myndigheten i en skriftlig fråga till utrikesminister Margot Wallström. Enström skrev då bland annat, ” Våra värderingar i hbtq-frågor bör styra hantering av biståndet.”

Just nu styr dock inte våra värderingar gällande hbt-frågor och inte heller vår syn på våld och terrorism biståndet till den Palestinska myndigheten. Vi får hoppas att det kan bli ändring på det med en ny regering innan 2018.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s