Palestinsk civilsamhällsorganisation fortsätter hylla terrorister – får bistånd

Tidigare i år skrev tankesmedjan Perspektiv på Israel på israeliska ambassadens blogg en debattartikel om att Sida-bistånd under decennier gått  till Abu Dis Youth Club , en palestinsk civilsamhällsorganisation och fritidsgård som tränar barn i sport  men samtidigt hyllar terrorister. Palestinagrupperna (PGS) är ansvariga för svenska biståndet till den palestinska fritidsgården. Terrorhyllningarna har dessvärre fortsatt.

Foto:Abu Dis Youth Club
Foto:Abu Dis Youth Club

Abu Dis Youth Club arrangerar turneringar till terroristers och terrororganisationers ära. Ett sådant exempel är klubbens fotbollsturnering i december förra året döpt efter Al-Aqsa-martyrerna, Fatahs väpnade gren som ligger bakom flera terrordåd i Israel. Fatah har också i samarbete med Abu Dis Youth Club anordnat “martyrprinsen Abu Jihads mästerskap” i fotboll till terroristen Abu Jihads ära. Abu Jihad är ansvarig för 125 israelers död i terrorattacker. Fatah skriver på Facebook att “lojalitet med martyrernas (terroristernas) blod” betonades under spelen. Fotbollslagen som Abu Dis Youth Club tränar är också de döpta efter palestinska terrorister.

Abu Dis Youth Club har inte bara anordnat turneringar namngivna efter terrorister och samlat lokala fotbollslag som bär terroristers namn. Den Sida-finansierade ungdomsklubben har även tillåtit den av EU terrorklassade organisationen PFLP att hålla möten med våldsbejakande inslag i lokalen. Uppgifterna om terrorglorifieringen, kopplingarna till terrorklassade politiska rörelser som PFLP och samarbeten med Fatah krossar den idylliska bilden av Abu Dis Youth Club som målas upp i nummer fyra av PGS tidskrift Palestina Nu från 2009 där man kan läsa att klubben ”försöker hålla de politiska organisationerna utanför verksamheten”.

Perspektiv på Israel har efter sitt avslöjande om Abu Dis Youth Clubs kopplingar och inställning till terrorister anmält biståndsprojektet till Sidas utredningsgrupp som tar emot anmälningar om korruption och ”oegentligheter”. Ärendet ligger nu hos enheten CIVSAM som hanterar biståndet till civilsamhällsorganisationer. De ska enligt uppgift från Sida ta upp ärendet med biståndsorganet Forum Syd som PGS är med i. Terrorhyllningarna har beklagligt nog fortsatt. Nu i lördags anordnades Abu Jihads mästerskap i kickboxning för barn och ungdomar på Abu Dis Youth Clubs gårdsplan.

Varför döps mästerskap och fotbollslag efter terrorister? Jo för att det palestinska civilsamhället, ofta med kopplingar till Fatah och Hamas, inte har som mål att lära palestinska barn och ungdomar fred utan istället strävar efter att i dessa ingjuta ett våldsbejakande hat mot judar  genom  en extremistisk ideologi. Men det kan de förstås inte få bistånd för från europeiska stater. Istället anpassar de sina verksamheter så att de på ytan framstår som legitima och fredliga.

Det är sorgligt att barnens och ungdomarnas idrottsprestationer inte har fått lyftas och överträffa  terroristers förfärliga terrordåd under de år som Sverige finansierat biståndsprojektet på fritidsgården i Abu Dis. Då hade mästerskapen och fotbollslagen  nämligen varit uppkallade efter Abu Dis sporttalanger och inte efter mördare.

 

Från Abu Dis Youth Clubs facebooksida
Från Abu Dis Youth Clubs facebooksida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s