Vice statsminister Romson mottog gåva från terrorklassad internationell organisation

Screen Shot 2016-04-23 at 09.09.54

Den internationella biståndsorganisationen Islamic Relief(IR), som frekvent anklagats i internationell media för stöd till terrororganisationer som Hamas och  samröre med extremister har haft besök av regeringsföreträdare från Miljöpartiet. Nuvarande biståndsminister Isabella Lövin (MP) har närvarat på en gala som anordnades av organisationen och även förklarat att IR lever upp till de krav Sverige ställer när SD kritiserat regeringens samarbete med denna organisation. I november förra året mötte Miljöpartiets språkrör Åsa Romson, Sveriges vice statsminister, organisationen och mottog gåvor från IR. Men det är den tidigare borgerliga regeringen genom biståndsmyndigheten Sida som har beviljat IR, som är bannlyst i Israel och terrorlistad i Förenade Arabemiraten, runt 60 miljoner kronor av biståndsbudgeten till 2016.

IR har i Gaza finansierat flera skolor där våldsbejakande extremism förekommer. Två exempel är Khalifa bin Zayed-skolan i norra Gaza och Beit Lahia gymnasium för pojkar där elever har tränats för strid .

Sverige har också bidragit till det specifika IR-projektet Cash for Work för miljontals kronor. Projektet ska ha gått ut på att ge praktikplats åt arbetslösa akademiker i Gaza inom olika civilsamhällesorganisationer och institutioner. Det kanske var bra för de arbetslösa akademikerna.Men i de rapporter som IR lämnat till Sida saknas fullständiga listor över praktikplatserna. Alltså kan Sida inte garantera att inte Hamas fått gratis arbetskraft genom att använda sig av praktikanter betalda av svenska skattebetalare.

Sida har sagt att myndigheten inte kan ha projekt ihop med institutioner som står nära Hamas. Vad rapporter dock visar är att en del praktikplatser ordnats för de svenska biståndspengarna på Islamic University of Gaza (IUG). Universitetet har band till Hamas, särskilt genom sin styrelse och frekventa besök från Hamas ledarskap. Sidas pengar har därmed använts fel.

På Facebook har Islamic Relief Italia gillat Tareq Al-Suwaidan, som bland annat sagt att ”Palestina kan bara befrias genom Jihad. Inget kan uppnås utan att offra blod. Judarna kommer att möta sitt slut vid våra händer”.  Hatpraktikanten Al- Suwaidan har dessutom hållit tal inför IR i Italien.

Tareq Al Suwaidan håller tal inför IR.
Tareq Al Suwaidan håller tal inför IR.

Det har också den saudiske hatpredikanten Aaidh al-Qarni som sagt att judar och de som hjälper judar måste förintas. Han har även sagt att de som lämnar islam måste få sina huvuden och halsar avhuggna. Förutom att Aaidh al-Qarni har bjudits in som talare av IR i Italien, så har hans facebooksida gillats av Islamic Relief Palestine på Facebook. Islamic Relief i Kanada  och Storbritannien har också arrangerat evenemang med imamen Suhaib Webb som sagt att fientlighet mot judar är ”förståelig” och att Palestina är en ”muslimsk fråga”. Islamic Relief har dessutom samarbetat med föreläsaren Yasir Qadhi som fällt antisemitiska uttalanden om Förintelsen. Han har även hetsat mot shiamuslimer och sagt att ”det är deras religion att ljuga”.

Hatpredikanten Aaidh al-Qarni, en av sidorna på Facebook IR Palestine gillar
Hatpredikanten Aaidh al-Qarni (längst ner till vänster på bilden ovan) , en av sidorna på Facebook IR Palestine gillar

Yusuf Ester är ytterligare en hatpredikant som IR haft samarbete med.Han har kallat homosexuella för ”djävlar” och  sagt att ”det är känt att homosexualitet kommer från djävulen”.

Detta är bara några få exempel på tveksamma biståndsprojekt och hatpredikanter som bjudits in av IR, som svenskt bistånd går till och vars svenska avdelning Sveriges miljöpartistiska statsråd, vice statsminister Åsa Romson och biståndsminister Isabella Lövin haft kontakt med. Det är denna biståndsorganisation som både Sveriges tidigare borgerliga regering och den nuvarande rödgröna regeringen gett legitimitet som Sidas partnerorganisation. Att vi har statsråd och myndigheter som har kontakt med en sådan organisation är förkastligt. Miljöpartiet, regeringen och Sida bör ta starkt avstånd från IR som har allt för många kopplingar till extremister.

Röda Korset eller Rädda Barnen skulle aldrig kunna åtnjuta våra politikers och myndigheters sällskap, förtroende och legitimitet om de hade varit terrorlistade, hade bjudit in hatpredikanter, finansierat projekt på skolor och byggandet av skolor där våldsbejakande extremism lärs ut.

Men det kan IR. Varför? Är det så att våra politiker inte ställer samma krav på IR som på andra organisationer? Vi lär nog aldrig få svaren, för våra politiker kommer med all sannolikhet vägra svara.

Och våra politiker och myndigheter kan inte frånsäga sig sitt ansvar med hänvisning till att det inte var Islamic Relief i Sverige som bjöd in den och den hatpredikanten. Det vore som att säga att den som sponsrar Miljöpartiet i Stockholm inte skulle ha något att göra med vad Miljöpartiet i Malmö gör. Vidare kan man inte ta lätt på Förenade Arabemiratens terrorlistning av IR och Israels förbud mot IR att verka i Israel. Nej vi måste kräva att våra politiker är tydliga med sina värderingar. Organisationer som någonstans i världen  bjudit in en hatpredikant eller bedriver tveksamma biståndsprojekt som kan gynna terrorister bör svenska politiker ha nolltolerans mot, även miljöpartister.

Annonser

En kommentar Lägg till

  1. Hans Borg skriver:

    Någon som inte anser att Sverige islamiseras?? Tänk om i så fall! Här finns uppenbara bevis och verkar helt legitimt, med svenska skattemedel dessutom. Ingen i den högre maktsfären verkar bry sig om vart pengarna går. Helt vansinnigt, men läs denna viktiga information och få visshet!

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s