S och V medverkar på konferens med kopplingar till Hamas & antisemitism

UPPDATERING 15:20 2016-05-05

Enligt uppgift har riksdagsledamöterna Hillevi Larsson (S) och Daniel Sestrajcic(V), valt att under förmiddagen ställa in sitt deltagande  på konferensen i Malmö. 

Slut på uppdatering.

Screen Shot 2016-04-28 at 01.09.42

Vänsterpartiet och Socialdemokraterna sänder i maj två riksdagspolitiker till Palestinians In Europe Conference,  ett evenemang  i Malmö som har kopplingar till terrororganisationen Hamas. Senast konferensen hölls i Sverige år 2006 var en av talarna Hamas ledare i Gaza, Ismail Haniyeh,  som då talade via satellitlänk. Även då fanns svenska politiker med på evenemanget, en vänsterpolitiker och två riksdagspolitiker från Miljöpartiet.

Men i år, på den 14:e  konferensen, sänder Vänsterpartiet och Socialdemokraterna sina riksdagsledamöter från Malmö, Hillevi Larsson (S) och Daniel Sestrajcic (V). Larsson är känd för att ha mottagit ett Palestina-pris, ett konstverk föreställande en kartbild över Palestina som fullständigt utplånat Israel. Sestrajcic är liksom Larsson känd i propalestinska kretsar. När Eurovision Song Contest hölls i Malmö 2013 gick han ut och uppmanade  EBU  att inte låta Israel få vara med i den internationella sång och musikfestivalen. Israel skulle bojkottas ”ekonomiskt, kulturellt och idrottsligt”, hette det.  Sestrajcic kallade vid samma tillfälle Israel för ”terrorregim” och sjöng själv tillsammans med lokala vänsterpartister  hemmasnickrade schlagertexter som demoniserar Israel till melodier som Diggilo Digiley och Euphoria (se klipp nedan).

Den svenska arrangören för 14th Palestinians In Europe Conference, liksom för samma evenemang 2006  är Palestinska Rättvicecentret (PRC) vars verksamhet jag skrivit om i Dagens Samhälle. Organisationen har lärt barn om Palestina i kommunala Apelgårdsskolans lokaler i Rosengård. I en lärobok som PRC har delat ut till barnen finns en karta som sägs föreställa Palestina. Kartan visar dock inte bara Gaza och palestinska områden på Västbanken utan även Israels territorium och israeliska städer så som Yafo, Haifa och Nasaret. Israel är utraderat precis som på Larssons pris.

I läroboken glorifieras Hamas terrorism som ”heroiskt hjälteepos” och barn som kastar sten mot israeliska stridsvagnar beskrivs som modiga. PRC har också uttalat sig om att organisationen vill att palestinska fångar (d v s terrorister) skall släppas fria. En annan viktig politisk ståndpunkt PRC driver är att palestinska flyktingar ( d v s ättlingar till flyktingar och migranter från brittiska  Palestinamandatet) ska få ”återvända” till dagens Israel, vilket skulle urholka idéen om en tvåstatslösning.

En annan av arrangörerna bakom evenemanget är the Palestinian Return Center, som är baserat i Storbritannien. Enligt Israel är organisationen ”Hamas organisatoriska gren i Europa och består av högt uppsatta Hamasledare som för fram rörelsens agenda i Europa.”

En av talarna  på konferensen kommer vara f d stormuftin av Jerusalem, Shejk Ekrima Said Sabri. Han har använt  den antisemitiska skriften ”Sions vises protokoll” i sin argumentation och förnekat att antalet mördade judar under Förintelsen var 6 miljoner. Shejken har även  yttrat att den som säljer mark till judar ska straffas med  döden och hävdat att detta är religiös lag. Enligt Jerusalem Post ska Sabri också ha uttalat att det skulle vara ett ”gravt överfall och vanhelgande” av Al Aqsa-moskén att låta judar få besöka Tempelberget som är helig mark för både judar och muslimer. Det finns också uppgifter som säger att stormuftin skall ha rättfärdigat terrorattacker (självmordsattacker) och särskilt hyllat att palestinska barn offras som ”martyrer” i Mellanösternkonflikten.

Bland de kvinnliga talarna på konferensen hittar vi Fadwa Barghouti, hustru till ärketerroristen Marwan Barghouti som avtjänar fem livstidsdomar efter att han funnits vara ansvarig för mördandet av fem civila israeler i terrordåd. Fadwa Barghouti som träffat en delegation från riksdagen tidigare i år, bestående av representanter från Liberalerna, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, är själv ingen ängel. Hon har sagt att hon är stolt över sin make. Fru Barghouti fungerar via media och Facebook som en megafon för maken som fortsätter uppmuntra till intifada ifrån sin fängelsecell.  Familjen Barghouti  uppmanar Västvärldens medier och politiker  att stödja kampanjen för att palestinska fångar som begått terrorbrott skall släppas fria. Denna lobbyism har nyligen gjort resultat i riksdagen där en politiker från vänsterpartiet som träffat fru Barghouti nu uppmanar Israel  från riksdagens plenisal att frige alla ”politiska fångar”.

14th Palestinians In Europe Conference äger rum i Malmö den 7 maj.

 

Källor:

http://www.alawda.eu/index.php/ar/conference/59-conference-finish/3862-14

http://www.memritv.org/clip/en/564.htm

http://archive.frontpagemag.com/readArticle.aspx?ARTID=4853

http://mfa.gov.il/MFA/InternatlOrgs/Speeches/Pages/Israel-statement-on-PRC-at-ECOSOC-22-Jul-2015.aspx

http://www.jpost.com/International/UK-to-Jlem-Request-probe-of-group-with-Hamas-ties

https://books.google.se/books?isbn=0813031109

 

Annonser

2 kommentarer Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s