HUNDRATALS MALMÖBARN UNDERVISADES UR VÅLDSBEJAKANDE SKRIFT MED EXTREMISTISKA KOPPLINGAR

Screen Shot 2016-05-01 at 16.43.18

Hundratals elever i Malmö har utsatts för våldsbejakande propaganda som har kopplingar till Hamas och turkiska extremister med samröre med Turkiets president.

Den turkisk-palestinska organisationen FIDE (Filistinli Çocuklar Derneği) med säte i Istanbul påstår sig jobba för att bygga ”en (palestinsk) generation som håller fast vid ”hemlandet”, och som är medveten om de utmaningar och  det ansvar som vilar på den”. Organisationen har kopplingar till Sverige där den säger sig ha aktiviteter. Enligt organisationens hemsida har 300 elever i Sverige genomgått FIDE:s undervisning om Palestina, där den våldsbejakande arabiskspråkiga läroboken ”Jag tillhör Palestina”, ingått i kurslitteraturen. Jag har tidigare uppmärksammat läsare om denna lärobok här och i israelisk och svensk media.

Första sidan inne i läroboken ”Jag tillhör Palestina” pryds av en karta. ”Karta över Palestina” står det ovanför. Men kartan visar Israels territorium och israeliska städer så som Yafo, Haifa och Nasaret. Israel är utraderat.

Läroboken demoniserar Israel kraftigt samtidigt som den är full med koder som signalerar våldsbejakande extremistisk ideologi och innehåller retorik som ligger nära den antisemitiska terrororganisationen Hamas.

Barn på Apelgårdskolan lär sig ur den våldsbejakande läroboken "Jag tillhör Palestina"
Barn på Apelgårdskolan lär sig ur den våldsbejakande läroboken ”Jag tillhör Palestina”
Barn i Saudiarabien har precis mottagit "Jag tillhör Palestina"
Barn i Saudiarabien har precis mottagit ”Jag tillhör Palestina”
Barn i Saudiarabien har precis mottagit "Jag tillhör Palestina"
Barn i Kuwait har precis mottagit ”Jag tillhör Palestina”

FIDE har varit en av arrangörerna bakom Tesekkürler Türkiye-festivalen, ett islamistiskt evenemang som nyligen ägde rum  i Turkiet för att tacka det turkiska folket och dess islamistiska regering för ”stödet till Gaza”. Andra medverkande vid festivalen var bland annat terrororklassade IHH, Turkiets president, Recep Tayyip Erdoğan, Hamas ledare i exil  Khaled Mashal och den antisemitiske hatpredikanten Yusuf al Qaradawi.  Under festivalen delades läroboken ”Jag tillhör Palestina”  ut till besökande barn (samma som i Malmö alltså).

FIDE visar också upp bilder från ”sina” aktiviteter i Malmö, vilket är bilder som Palestinska Rättvisecentret(PRC) tagit vid undervisningstillfällen på Apelgårdsskolan under 2015-2016. En del av bilderna har tidigare varit tillgängliga på PRC:s facebooksida och även på den så kallade Framtidsföreningens Facebook-konto. Framtidsföreningen är den förening som hyr Apelgårdsskolans lokaler på söndagar av Malmö kommun och som för sin verksamhet på skolan  erhåller kommunala bidrag. Apelgårdsskolans rektor har efter klagomål från allmänheten besökt Framtidsföreningens verksamhet på skolan.

Malmö kommun skriver att rektorn för Apelgårdsskolan efter besöket uppfattat att ”föreningen bedriver pyssel och lekverksamhet. Rektorn uppger vidare att det inte finns några indikationer på att annan verksamhet bedrivs.”  Malmö kommun slår dessutom fast att verksamheter som Framtidsföreningens kan ha ”en positiv betydelse för den sociala utvecklingen i staden.”

Bilderna från palestinaundervisningen på Apelgårdsskolan försvann från PRC:s hemsida direkt efter att en journalist från tidningen Dagen ringde och intervjuade PRC om bilderna och undervisningen. Efter att jag kontaktat Malmö stad om Framtidsföreningens konto på Facebook så har även denna förenings bilder försvunnit. Framtidsföreningen tog dessutom bort hela sin profil på Facebook. Då hade Framtidsföreningen redan hunnit publicera en videofilm som visar hur  barnen pysslar och målar i läroboken samtidigt som arabisk barnsång spelas i bakgrunden om att Al Aqsa-moskén och landet tillhör de ( barn) som ”befriat Palestina”.

”Att befria”  är en eufemism och betyder i  den islamistiska kontexten ”att erövra”. Den turkisk-islamistiska erövringen av Konstantinopel kallas till exempel ”Befrielsen av Konstantinopel”. Det var ingen befrielse utan en erövring som skedde med våld. Mot bakgrund av vad som händer i Jerusalem just nu med palestinska knivattacker mot judar är det ett ruskigt budskap som  fått föras ut till Malmös barn på Apelgårdsskolan.

Grundaren till "Jag tillhör Palestina"-kampanjen Yassir Kaddouah kommer till Malmö för att hålla tal på kritiserad konferens
Grundaren till ”Jag tillhör Palestina”-kampanjen Yassir Kaddourah kommer till Malmö för att hålla tal på kritiserad konferens

FIDE:s verksamhet och PRC:s verksamhet är knutet till något som kallas ”den Internationella kampanjen för att bevara den palestinska identiteten” och i denna kampanj ingår ”Jag tillhör Palestinakampanjen” som enligt PRC är grundad av den libanesiske  Hamasaktivisten Yassir Kaddourah . Han syns på flera tillställningar som är kopplade till Hamas (bland annat visas Hamas emblem på tillställning han besökt). På Facebook har Kaddourah gillat flera nyhetsmedier som står nära Hamas  samt islamistiska organisationer.  Kampanjen har under april månad varit på besök i Kuwait och Saudiarabien där exakt samma våldsbejakande lärobok delats ut som barnen på Apelgårdsskolan i Malmö fått från PRC .

Yassir Kaddourah grundaren till kampanjen "Jag tillhör Palestina", omgiven av Hamasflaggor
Yassir Kaddourah grundaren till kampanjen ”Jag tillhör Palestina”, omgiven av Hamasflaggor
på den islamistiska festivalen i Turkiet fick barnen den våldsbejakande skriften "Jag tillhör Palestina"
På den islamistiska festivalen i Turkiet fick barnen den våldsbejakande skriften ”Jag tillhör Palestina”

Att barn i Kuwait, Saudiarabien och Turkiet är sist att ha exponerats för samma lärobok som barn i Malmö redan exponerats för innebär att den våldsbejakande söndagsundervisningen på Apelgårdsskolan kan ha fungerat som pilotprojekt. Det är en skandal i sig att barn i Sverige indoktrineras med samma  hatpropaganda som barn utsätts för i Saudiarabien och Kuwait och resten av de odemokratiska staterna i Mellanöstern. Men värre är det att det tycks ha varit i Malmö som extremistiska organisationers aktiviteter riktade mot barn har startat. Detta och politikernas flathet mot extremismen  bevisar att  extremism har normaliserats i Malmö.

”Jag tillhör Palestina”- grundaren Yassir Kaddourah kommer till Malmö den 7 maj för att närvara på den 14:e Palestinier i Europa-konferensen som även Socialdemokraterna och Vänsterpartiet sänder två riksdagsledamöter till.

 

Fide hävdar att 300 barn i Sverige engagerats i deras aktivitet med boken "Jag tillhör Palestina"
Fide hävdar att 300 barn i Sverige engagerats i deras aktivitet med boken ”Jag tillhör Palestina”

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s