JUST NU: V- och S-politiker hoppar av konferens med antisemitiska talare

Unknown-1Rosen_RGB

Enligt uppgift har riksdagsledamöterna Hillevi Larsson (S) och Daniel Sestrajcic(V), valt att under förmiddagen ställa in sitt deltagande på konferensen i Malmö där flera kontroversiella politiker och palestinska organisationer skulle sammanstråla. En av de främsta och mest uppseende väckande inbjudna talarna på lördag är den antisemitiske stormuftin Shejk Ekrima Said Sabri.

Han har använt  den antisemitiska skriften ”Sions vises protokoll” i sin argumentation och förnekat att antalet mördade judar under Förintelsen var 6 miljoner. Shejken har även  yttrat att den som säljer mark till judar ska straffas med  döden och hävdat att detta är religiös lag. Enligt Jerusalem Post ska Sabri också ha uttalat att det skulle vara ett ”gravt överfall och vanhelgande” av Al Aqsa-moskén att låta judar få besöka Tempelberget som är helig mark för både judar och muslimer.

Det finns också uppgifter som säger att stormuftin skall ha rättfärdigat terrorattacker (självmordsattacker) och särskilt hyllat att palestinska barn offras som ”martyrer” i Mellanösternkonflikten.

Perspektiv på Israel har sänt de svenska folkvalda riksdagspolitikerna ett öppet brev där vi vädjat till dem att känna efter om denna konferens överensstämmer med deras demokratiska principer och värderingar. Ledarsidorna.se har också berört de två vänsterpolitikernas deltagande som nu alltså inte blir av.

Detta är en stor seger för demokratiska värderingar.

Tobias Petersson,

ordförande för Perspektiv på Israel

 

 

En kommentar Lägg till

  1. Kerstin johansson skriver:

    Bra att ni inte deltar

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s