Anti-israeliska konferensen kom av sig

Screen Shot 2016-05-07 at 22.04.03

Att jag började blogga om Hamas-affilierade Palestinians in Europe Conference och att kritiken mot konferensen spred sig som ringar på vattnet i media har fått stora konsekvenser för konferensens arrangörer och talare och  dessas möjlighet att sprida hat och terrorpropaganda:

Först tackade Hillevi Larsson(S) och Daniel Sestrajcic (V) nej till konferensen på grund av  att de fått veta att de skulle tala på konferens med inbjudna talare som uttryckt sig antisemitiskt.

Men inte bara det hände. De kontroversiella talarna ser ut att ha ställts in, inklusive den frispråkige shejken och fd stormuftin Ikrima Sabri som vid upprepade tillfällen uttryckt sig antisemitiskt och för självmordsbombningar och ”barnmartyrer”. Även andra talare som nämnts som kontroversiella ställdes in, som terroristhustrur. 

En av arrangörerna Majed al -Zeer, Palestinian Return Centers generaldirektör uttalade sig igår inför Palestinian Press Agency (safa.ps):
”Konferensen kommer inte tolerera några logotyper eller slagord som strider mot europeiska lagar och normer”

Han tillade, ”vår sak är relaterad till ockupationen och fördrivningen av vårt folks rättigheter, men inte med en religiös grupp eller en viss etnisk grupp,” och han uppmanade talarna och talespersonerna för konferensen att tänka på vilket sätt de talar på och att övertala och ha inflytande och komma bort från spänningar och hätskhet, vad det nu än må vara”…

På Twitter kommenterade före detta vänsterpartiledaren Lars Ohly  Sestrajcics avhopp med att det är ”bäst att vara försiktig”.
För övrigt ska FN snart rösta in Sverige i säkerhetsrådet. Ja åtminstone hoppas den svenska regeringen det. Det gäller då för det rödgröna etablissemanget och för organisationer Sveriges rödgröna har kopplingar till att Sverige inte hamnar i fler antisemitiska sammanhang. Det är inte till Sveriges fördel om Sverige vill åt den åtråvärda platsen i säkerhetsrådet. Och lobbyorganisationer som lobbar för ”den palestinska saken” skulle inte gynnas i fortsatt samarbete med svenska politiker  om de skulle ställa  till det för Sveriges stormaktsambitioner.

Icke desto mindre har konferensen  brutit mot europeiska normer under tidigare år med talare som Hamasledaren Ismail Haniyeh och inte ens i år kunde arrangörerna låta bli att bryta mot dessa normer.För konferensens arrangörer kan inte haft europeiska  lagar och normer i åtanke då shejken Sabri bjöds in . Och den våldsbejakande retoriken sken igenom i konferensens ”final statement” ( ännu bara ute i arabisk version).  Den pågående intifadan,  dvs terrorattackerna mot judar i Israel hyllades nämligen.

Här på bloggen kommer konferensen och alla som är knutna till den fortsätta att granskas.

Fortsättning följer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s