Vänsterpartiets våldsbejakande första majfirande

Screen Shot 2016-05-15 at 16.34.50

Den första maj tågade Vänsterpartiet genom Malmö med slagord som ”bygg välfärd inte murar” och ”vi vill ha 6 timmars arbetsdag”. Väl framme i Slottsparken talade bland annat partiordföranden Jonas Sjöstedt.

Men i Slottsparken bjöds det också på underhållning av det mer militanta slaget med palestinska dabkegruppen Al-Jaleel. I militärkläder uppträdde dansgruppen medan sång på arabiska strömmade från Vänsterpartiets högtalare. Här följer några  översatta textavsnitt från det över nio minuter långa sång, dans  och musiknummer som  Vänsterpartiet i Malmö applåderade:

oh martyrers moder, du gav dina barn till revolutionen

”Med dyrbart blod har vi befriat och må Allah ge dig långt liv”

Vårt blod och vår kamp/strid ökar och stärker revolutionen

”Vår revolution har börjat, tänd facklan med ditt blod!

”Jag svär min fiende du ska inte kunna fly från revolutionens hand och folket”

”Jag svär min fiende vi kommer att dyka upp framför dig på alla gator och i alla gränder”

Gaza
stridsdans i Gaza

Dansarna i Slottsparken bar tröjor med ett illrött Palestina som ersatt staten Israel. I en del av dansen gör dansarna kaströrelser mot publiken. Gruppen tycks marschera mer än den dansar. De medryckande sångerna som dansades till är kända från den palestinska intifadan och från det som av palestinska extremister beskrivs som ”revolutionen”, våldshandlingar mot IDF och civila israeler. Med andra ord detta är våldsbejakande sånger som hyllar terrorism.

Exakt samma potpurri av terroristsånger har också nyligen framförts i Gaza. I följande klipp från Al Quds Open University kan man se hur dansarna gör rörelser som om de höll i gevär som de skjuter och siktar med, de ger liv och gestaltning åt den våldsförhärligande sångtexten som gång på gång upprepar ord som gevär, blod och martyrskap i Gaza och i Malmö.

                                                          Våldsbejakande dabkedans från Gaza.

Jag har visat ett videoklipp från dabkeframträdandet i Malmö för några nyanlända som flytt krig och extremism. De blir chockade när de ser dansframträdandet. ”Det här bör inte tillåtas här” säger Sharbel som flytt från Syrien. ” Han fortsätter ”Malmö, jag känner verkligen sorg för den här osvenska staden”.

Ja människor har flytt till Sverige för att slippa höra stridsrop och extremister proklamera sin våldsbejakande extremism. Det är därför de sökt asyl här. De söker trygghet. När sedan Vänsterpartiet låter våldsbejakande budskap strömma ut över Malmö på första maj skapar det oro bland våra nyanlända. Vad är det för värderingar som finns i Sverige? Är det samma extrema idéer som de asylsökande flydde från? Varför har vissa politiska partier i Sverige överseende med den extremism som angriper Israel?

Vänsterpartisten Daniel Sestrajcic skrev nyligen i en debattartikel i Sydsvenskan att Israels ambassadör Isaac Bachman som företrädare för staten Israel kan  ta ansvar för att verka för avspänning och visa en väg framåt. Det gör Israel ständigt, men det är nu dags för Vänsterpartiet i Malmö att ta avstånd från palestinsk extremism.  Genom att inte tydligt ta avstånd från all palestinsk extremism sänder politiska partier i Sverige budskapet till extremisterna i de palestinska områdena att de gör rätt: Våldets,  blodets och martyrskapets väg  får grönt kort från svenska politiker. Vänsterpartiet i Malmö måste försäkra sig om att partiet inte görs till arena för krafter som vill förankra och sprida våldsbejakande budskap,  ty sådana budskap hör inte hemma i en modern upplyst demokrati som Sverige.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s