Organisation bakom våldsbejakande extremism på Apelgårdsskolan hyllar barn med vapen

 

Snapshot 21

Barn fostras att bli våldsbejakande i Malmö, fler och fler evidens stödjer nu det påståendet. Jag har tidigare skrivit om den våldsbejakande arabiskspråkiga läroboken ”Jag tillhör Palestina”, som ingått i skattefinansierad verksamhet i kommunala Apelgårdsskolans lokaler. Där har Framtidsföreningen, en förening som säger sig bedriva barn och ungdomsverksamhet, fått hyra lokalerna av kommunen på söndagar. Föreningen erhåller också bidrag från Malmö stad för sin verksamhet.

Framtidsföreningen har i sin tur låtit Palestinska Rättvisecentret (PRC) utbilda barnen i den palestinska frågan. Men fler aktörer finns med i bilden. Den turkisk-palestinska organisationen Filistinli Çocuklar Derneği, ” ”Föreningen Palestinas barn” (FIDE) skriver på sin hemsida att de tar på sig ansvaret för aktiviteterna. FIDE hävdar att runt 300 elever i Sverige genomgått den undervisning som bedrivits i Framtidsföreningens inofficiella skola.

I läroboken ”Jag tillhör Palestina” skildras bland annat Gazas terrororganisationers terroraktiviteter mot Israel som ”heroiskt epos” och barn som ansvariga initiativtagare till en intifada, där de ”konfronterade sionisternas maskiner och soldater med sina bara bröst”. Barn som kastar sten mot pansarvagn beskrivs som modiga martyrer. I läroboken finns en kartbild där Israel raderats och ersatts av Palestina. Organisationen Perspektiv på Israel som jag är ordförande för har nyligen kommit över exklusivt innehåll från PRC:s lektioner. 

Det är chockerande att se små barn, som knappt ser ut att vara äldre än 5-6 år, utsättas för den hårda indoktrinering som PRC och FIDE bedriver på Apelgårdsskolan, där ingendera organisation har fått tillstånd att hyra lokalerna. Malmö stad har dock valt att blunda, tiga och passivt frånsäga sig sitt ansvar.

Politiska organisationer får inte hyra skollokalerna enligt kommunens uthyrningsregler. Så sker inte heller men en politisk organisation tillåts bedriva verksamhet på skolan när Framtidsföreningen hyr lokalerna på söndagar. Verksamheten har pågått från november till maj månad i Malmö.  Detta är en skandal utan dess like.

I det videomaterial som släppts  från en av PRC:s föreläsningar på arabiska i ett klassrum på Apelgårdsskolan avslöjas hur FIDE och PRC använt lokalerna för att sprida vad de själva kallar ”ideologi”. I ideologin ingår att Israel inte finns, vilket sägs tydligt under den filmade lektionen. Undervisningen vänder sig inte i första hand till barn med palestinsk eller arabisk bakgrund utan till muslimska barn. Föreläsarna förklarar att Palestina inte bara är en arabisk eller palestinsk angelägenhet. ”Det[Palestina] tillhör alla muslimer” klargör PRC under lektionen som är filmad i november förra året.  Alla muslimer måste därför vara bekymrade om Al Aqsa-moskén på det judiska Tempelberget, menar PRC vidare. Moskén påstår de är utsatt för ”faror och hot” .

I läroboken ”Jag tillhör Palestina” beskrivs hur sionisterna, det vill säga israelerna, står för de påstådda hoten och farorna mot Al Aqsa-moskén. De påståendena är helt tagna ur luften, men används effektivt av extremister som en katalysator för att få palestinska barn i Jerusalem att begå terrordåd mot jämnåriga judiska barn. Nu sprids i Malmös kommunala skolmiljöer samma galna idéer om att Al Aqsa-moskén är i fara.

Våra svenska politiker har länge försökt övertyga opinionen  här hemma om att mellanösternkonflikten mellan israeler och palestinska terrorgrupper inte handlar om en  religiös konflikt utan om landområden som ockuperas. PRC:s föreläsningar för barn gör dock gällande att Mellanösternkonflikten handlar om något helt annat än om en enskild nations (den palestinskas) anspråk på land. PRC säger istället under den filmade föreläsningen att ”Palestina inte bryr sig om palestinierna, det[landet] är en del av den arabiska nationen men det har en vidare/fullständig betydelse, det är helt och hållet islamiskt”.

Förutom konspirationsteorier om Al Aqsa-Moskéns förstörelse sprids under den filmade föreläsningen även andra destruktiva konspirationsteorier, sådana som ofta huserar i antisemitiska kretsar. En av föreläsarna kommer nämligen med påståendet att ”den sionistiska rörelsen kontrollerar all media i hela Europa”. Framtidsföreningens barn fostras att utmana den gängse mediabilden i Sverige och Västvärlden genom att föra en dialog och ”berätta sanningen”.

Det hela är mycket allvarligt. PRC:s och FIDE:s aktiviteter, som hundratals barn deltagit i, bidrar till ökad segregation i det redan gravt segregerade Malmö. Den söndagsundervisning barnen fått är propaganda och konspirationsteorier som försvårar för barnen att bli en del av det Sverige som majoriteten av medborgarna lever i där Israel betraktas, som det landet är, en demokrati med full rätt att existera. Vidare har barnen genom läroboken lärt sig att våld är ett legitimt medel för att uppnå politiska mål och som barn kan ta till för att lösa konflikter. Det här är mycket allvarligt.  Det är extremism , en våldsbejakande extremism som Malmö stad dessutom låtit bli att anmäla.

Och för att göra bilden ännu tydligare av vad FIDE står för så publicerade denna organisation nyligen på sin facebooksida flera bilder på barn i Gaza i militärmundering och med vapen i händerna. FIDE:s kommentarer till bilderna är hyllningar till barn som tar till vapen: ”När motstånd är doktrinen återspeglad även i små lekar” samt ”Barn i Gaza…så att de lär sig att  [det finns] inget återställande av hemlandet utan motstånd/kamp.”

Screen Shot 2016-05-31 at 03.20.41
Översatt från arabiska från FIDE:s facebooksida: ”När motstånd är doktrinen återspeglad även i små lekar”.
Screen Shot 2016-05-31 at 03.20.02
Översatt från arabiska på FIDE:s facebooksida:”Barn i Gaza…så att de lär sig att [det finns] inget återställande av hemlandet utan motstånd/kamp.”

På den inofficiella skolans examensdag mottog barnen i Malmö examensbevis och fick i gåva, boken ”Jag tillhör Palestina 2”.  I boken finns bland annat en tecknad bild av ungdomar som kastar sten och skjuter med slangbella mot en bil utanför Al Aqsa-moskén. Texten ovanför bilden lyder ”Tillbedjare som försvarar Al Aqsa-moskén”.

Examensdag i inofficiella skolan i Malmös kommunala lokaler. FIDE:s logga synlig. Boken "Jag tillhör Palestina 2" presenteras
Examensdag i inofficiella skolan i Malmös kommunala lokaler. FIDE:s logga synlig. Boken ”Jag tillhör Palestina 2” presenteras.

Jag och Perspektiv på Israel har flertal gånger uppvaktat våra politiker för att de ska agera mot den våldsbejakande undervisningen. Det är därför skamligt att bara ett parti, Sverigedemokraterna, har reagerat på  uppgifterna om den här våldsbejakande inofficiella skolverksamheten i Malmö stads kommunala lokaler.  SD:s kommunalråd i Malmö, Magnus Ohlsson, tog nyligen upp extremismen under en debatt i Malmö kommunfullmäktige, där övriga partier agerade med passivitet och nonchalans inför frågan. Så visar de att de i realiteten inte vill eller förmår bekämpa våldsbejakande extremism.

Varför vill till exempel inte Liberalerna och Moderaterna i Malmö visa framfötterna i kampen mot våldsbejakande extremism, i synnerhet när den riktas mot unga barn? Tystnaden från allianspartierna så väl som från rödgrönarosa som säger sig stå upp för demokratiska värderingar är skrämmande . Jag saknar ord. Malmö kommun, skärpning! Er passivitet är destruktiv!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s