Sverige kan göra mer för att hindra terrorattacker i Israel

Gaza
Gaza
Dagen efter onsdagens blodiga terrorattack i Tel Aviv sitter jag på en restaurang på Ben Yehuda Street i samma stad, på en liknande restaurang som de två palestinska terroristerna satt på igår strax innan de reste sig upp och brutalt öppnade eld mot civila israeler. Fyra av offren dog och 16 är skadade. Bland de skadade vårdas också en av terroristerna efter det våldsamma gripandet. Terrorattacken hyllades snabbt av terrororganisationen Hamas ledare i Gaza, Ismail Haniyeh. På sina håll på Västbanken hyllades terrorattacken med godisutdelning och fyrverkerier.

 

De båda terroristerna är kusiner och har kommit in i Israel illegalt från område som styrs av Palestinska myndigheten. En nära släkting är medlem av terrororganisation som har band till det regerande palestinska partiet Fatah.

Det slår mig att det kunde varit lika väl jag som hade kommit i vägen för dessa terrorister. Att en terrorist när som helst kan komma in här på restaurangen på Ben Yehuda Street där jag äter frukost är skrämmande men en verklighet människor här nere i Israel lever med i sin vardag. Igår, samtidigt som dessa terrorister utförde sin blodiga attack, var jag och handlade i butikerna i Israels huvudstad Jerusalem där judar och araber jobbar, handlar och lever tillsammans liksom i resten av landet.

Vi befinner oss i den muslimska månaden Ramadan och här i Israel har israeliska judar delat ut rosor till arabiska muslimer inför firandet av den muslimska högtiden. Terrorattacken i Tel Aviv är ett slag mot det öppna samhället, fred och samexistens. De flesta araber här i Israel är förstås fredliga och de som utförde attacken är inte härifrån utan från de områden som styrs av den Palestinska myndigheten. Det är därför det är allvarligt att Abbas Zaki, en medlem av Fatahs centralkommitté nyligen hyllade de palestinska ungdomar som utfört terrorattacker sedan i höstas.

Hyllandet av terrorismen är utbrett i det palestinska samhället, på grund av att media, skolor, fritidsgårdar och politiska partier hyllar våldets väg som metod för att lösa konflikten man har med Israel. Nu resulterar terrorattacken i…(läs mer på Nyheter 24 på fredag, klicka här)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s