Glädje över homofob terrorattack i social media i palestinska områdena

Omar Matten, terroristen som mördade homosexuella på en gaybar i Orlando, Florida
Omar Matten, terroristen som mördade homosexuella på en gaybar i Orlando, Florida

I söndags mördades 49 människor och över ett femtiotal skadades då islamistiska  terroristen Omar Mateen öppnade eld inne på gayklubben Pulse i Orlando, Florida. Under dådet ringde terroristen SOS Alarm och svor IS trohet enligt SVT Aktuellts källor. IS har i efterhand tagit på sig ansvaret för terrorattacken.

Nyheten om det homofoba IS-terrordådet har även nått palestinska oberoende nyhetssajten Maan News och dess redaktör Dr . Nasser Al-Lahham som skrev  följande på sin officiella facebooksida igår:

”Antal döda stiger till 50 döda amerikaner och lika många skadade.Bombmannen är en amerikansk migrant av afghansk bakgrund med namnet Omar. Och så  kommer Trump att vinna.” Kommentarerna på Facebook lät inte vänta på sig. En hel del kommentarer  utgår från att attentatet ingår i en  komplott mot muslimer. Många kommentarer uttrycker också glädje över terrordådet. Offren, hbt-personer, beskrivs bland annat som  ”orena hundar”  i kommentarsfältet.

Statusuppdateringen som gillas av många i de palestinska områdena
Statusuppdateringen  på Facebook som gillas av många i de palestinska områdena

”Prisa Allah att Allahs tron skakar om bögarna, detta är det minsta straffet för homosexuella”, skriver Hussam på arabiska som kommentar under Al-Lahhams  inlägg.

Maherm skriver ”Allah ha ingen förbarmelse, bögar!” medan Ishaq skriver ” och de där som dog de är homosexuella, till helvetet.”

Men det finns också ett fåtal röster som upprörs av terrorattacken:

”Oavsett vilka de  är och i vilket land de bor så är de civila och skyddade och detta är inte jihad eller Mujahedeens (de som begår terrorattacker i enlighet med jihad) moral”, anser Basma.

Al-Lahams inlägg om terrorattentatet  har fått över 6200 likes. 86 har roligt åt det, 32 älskar det och bara 13 är ledsna. ( 07.19  måndagen 13 juni)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s