Mördad brittisk Labour-politiker hyllas av Hamas

Screen Shot 2016-06-22 at 08.49.25

Brittiska politikern Jo Cox mördades vid ett valmöte förra torsdagen. I sociala medier talas det om att det var en terrorattack. Intressant i sammanhanget blir det då att Cox som representerade socialdemokratiska partiet Labour i brittiska parlamentet också har hyllats av terrororganisationen Hamas och politikern Hanan Ashrawi i den våldsbejakande Palestinska myndigheten. Hamas skriver att man ”sörjer” Jo Cox och på sin hemsida hyllar Hamas Cox som ”vän och försvarare av det palestinska folket”.

Jo Cox har samarbetat med den extrema organisationen Friends of Al Aqsa, som sympatiserar med Hamas. Friends of Al Aqsa leds av Ismail Patel som syns på bild med Cox  på Twitter. Patel har uttryckt vördnad för Hamas och hävdat att organisationen inte är en terrororganisation. 2009 när han besökte Gaza sa han ”vi saluterar Hamas för att de står upp mot Israel”. Patel har gjort liknande uttalanden om ”stöd till motståndet” . ”Motståndet” är synonymt med Hamas.

Cox med Patel
Cox med Patel

Cox deltog under sin tid som politiker i ett flertal propalestinska organisationers aktiviteter, stödde  den antisemitiska rörelsen BDS och arbetade för upphävandet av Israels lagliga blockad mot Gaza.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s