Känd barntvprofil på Malmö Stads Eidfirande: ”Vi ska inte ha några gränser”

 

Igår firades den muslimska högtiden ”Eid” i Folkets park i Malmö.  Barn lekte i en kamoflagefärgad hoppborg medan andra lyssnade på livemusik från artister med palestinsk anknytning. I firandet deltog så väl politiker från Nya Moderaterna som från Socialdemokraterna. Konferencier för tillställningen var programledaren Behrang Miri, känd från SVT:s  barnkanalen.

Men Miri presenterade inte bara  artister och försökte peppa publiken med entusiastiska utrop som ”masha’ allah är ett svensk ord, en applåd för det” och ”eid är en svensk tradition, en applåd för det”. Från scenen i  Folkets park passade han även på att föra ut politiska budskap som till exempel att Sverige inte ska ha några gränser och att Sverige är ett land för alla som ska fly hit.  ”Ta bort alla gränser där vid Öresundsbron. Det där är inget vi vill ha, det där är ingenting vi accepterar”, hördes det från scenen.

Vilka ”vi” som avsågs vara avsändare för budskapet redovisades dock inte. Men Malmö Stad står bakom eidfirandet tillsammans med  studieförbundet Ibn Rushd.

Konferenciern lät besökarna i parken också få veta att begreppet skatt kommer från Islam och att de som kommit till Sverige betalar skatt, skapar falafelvagnar och bygger upp Europa :

”Europa är medskyldiga till konflikter vi flyr från. Vi som flyr kommer från de världsdelar som varit kolonialiserade av europeiska makterna en gång i tiden. Men när vi kommer hit, vi kolonialiserar inte. Vi bygger ut Sverige, vi bygger upp Europa. Vi skapar falafelvagnar, falafelkiosker, vi skapar hip hop, vi skapar eidfestivaler. Vi bygger ”deras” bilar, vi jobbar i fabrikerna, vi betalar skatt, som dessutom kommer från islam, zakat. Så även skattesystemet har vi lärt dem.”

De som ville ha en öppen värld, en human flyktingpolitik, alla som  stod upp för alla människor oavsett bakgrund att va de de är påbjöds sträcka upp handen. Endast ett fåtal händer syntes dock i luften.

Enligt källor som hört av sig till mig  så  ska under evenemanget även kläder sålts med Israels karta på men med  den arabiska texten  ”vi kommer att återvända till vårt land” .

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s