Palestinska scouter knutna till svenskt bistånd hyllar terrorist

بهاء 2
terroristen Alyan hyllas av scouter

För ett tag sedan skrev jag på Israels ambassads blogg om Abu Dis Youth Club , en fritidsgård som  Sverige  ger bistånd till via Forum Syd och Palestinagrupperna. Det allvarliga med Abu Dis Youth Club är att  en terroristorganisation höll möten där och att fotbollsturneringar  som hållits och fotbollslag som tränas på klubben fått namn efter palestinska terrorister.  Jag har bevakat ungdomsklubben i sociala medier sedan dess. Och efter att jag anmälde biståndsprojektet till Sida har det varit rätt tyst med hyllandet av terrorister ( de kallar dem ”martyrer”). Men nu har fritidsgården tagit upp den gamla ovanan att hylla terrorister igen.

Den 13:e oktober förra året under den så kallade knivintifadan klev två unga palestinska terrorister,  Baha Alyan och Bilal Ghanem, på en buss i Jerusalem och mördade kallblodigt tre äldre judar, bland annat pensionärerna Haviv Haim, 78 år och Richard Lakin 76 år.  Ett stort antal personer skadades också i terrordådet som  terroristerna utförde med kniv och skjutvapen.Israelisk polis var snabbt på plats och Alyan skadades svårt när polisen grep in för att sätta stopp för terrordådet, senare avled han.

Terroristen Alyan har  efter sin död hyllats som martyr av flera institutioner i de palestinska områdena. Bland annat har palestinska lärosäten namngett läsesessioner efter terroristen, till exempel Bir Zeit-universitetet där  svenskt biståndsprojekt pågår. I Gaza sätter en scoutkår just nu upp en pjäs som hyllar Alyans liv.

Abu Dis Youth Club har också visat sig ha en scoutkår. Denna scoutkår deltog i veckan i en fem dagar lång  scoutkurs  utanför Jerusalem uppkallad efter Alyan. Palestinska dagstidningen Maan News skriver i sin arabiska utgåva att Fatahpolitikern Jibril Rajoub i egenskap av ordförande i högsta rådet för ungdomar och sport tackades för att han givit sitt stöd till scoutkursen. Hyllandet av terror fortsätter med andra ord i sammanhang där svenskt bistånd är inblandat.

Fotnot: Palestinska scoutkårer tillhör det nationella scoutorganet den Palestinska Scoutföreningen som sedan 27 februari 2016 är full medlem av World Organization of the Scout Movement (WOSM).

Länkar:

Gästskribent: SIDA-pengar har gått till ungdomsklubb som hyllar terrorister

http://www.palwatch.org/main.aspx?fi=157&doc_id=17345

http://www.timesofisrael.com/jerusalem-bus-terrorist-convicted-for-murdering-three/

http://maannews.net/Content.aspx?id=863952

 

Annonser

En kommentar Lägg till

  1. Kerstin johansson skriver:

    Tag bort alla bidrag! Skall inte få förekomma!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s