Fatah och Hamas ställer upp i palestinska kommunalval – tillsammans

Evenemang för palestinskt enande på Amna Bent Wahab-skolan. Flickorna har klätt sig i terrororganisationerna Islamic Jihads och Hamas flaggor. Längst till höger en flicka iklädd våldsbejakande Fatahs flagga

”Hamas och Fatah i städerna Beit Rima och Bani Zeid i  Ramallahdistriktet är överens om att delta i kommunalval på förenad valslista under namnet ”Blocket för byggande och nationell försoning.” Detta skrivs i ett inlägg på arabiska på facebooksidan Dr.Nabil Shaath Fans.

Terrororganisationen Hamas förenas alltså med den enligt EU och Sveriges regering legitima samtalspartnern Fatah i de kommande palestinska kommunalvalen.

Tidigare under valkampanjen har det noterats att kvinnonamn på vallistorna för partiet Fatah har uteblivit och istället har deras makars namn skrivits på listorna.  Kvinnorna har presenterats som fruar till sina män. Den 8 oktober hålls kommunalvalen där Hamas kan vinna en  majoritet av platserna.

 

Fotnot:

Nabil Shaath är Fatahpolitikern som tidigare hyllat Hamas terrorister och gjort andra uttalanden som är mot fred och tvåstatslösning.  Trots det har han tidigare besökt flera S-konferenser och träffat svenska politiker från båda de svenska politiska blocken.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s