Svenska kyrkan vill inte höja sina kunskaper om Mellanösternkonflikten

23333333333333333

Den 22 november röstade kyrkomötet, Svenska kyrkans riksdag,  för att  avslå en motion som hade avsikten att  öka kunskapen om Mellanösternkonflikten inom Kyrkan och dementera påståenden om Israel utan förankring i verkligheten. Bland annat nämns i motionen ett brev till riksdagspartierna där en representant för Svenska kyrkan undertecknat att ”Israels regering klargjort att man aldrig kommer acceptera en tvåstatslösning”.

Att Israels regering gjort klart gång gång att man är för en tvåstatslösning, spelar tydligen ingen roll för vår svenska kyrka.

I samma brev som Israels regering förtalas påstås också felaktigheter om  Palestinian Media Watchs Itamar Marcus. Han var tidigare i år inbjuden till riksdagen för att tala om antisemitisk indoktrinering  och extremism som Palestinska myndigheten utsätter sina egna barn för. Marcus beskrivs i brevet som  en av de ”ledande representanterna för bosättarrörelsen”, vilket i den svenska anti-israeliska diskursen tydligen är något komprometterande. Dock är det också helt grundlösa påståenden från Svenska kyrkan.

Svenska kyrkan sysslar alltså med försök till demonisering av de som redovisar fakta om Mellanösternkonflikten (Marcus)  och söker fred ( Israel) samtidigt som Kyrkan också vänder sig bort från förslag om att höja kunskaperna om Mellanösternkonflikten där Sverige är djupt inblandat.

Varför gör Svenska kyrkan uttalanden som inte stämmer med verkligheten?  Att bära falsk vittnesbörd mot människor är att bryta mot ett av de tio budorden. Men vad bryr sig Svenska kyrkan om det. Kristendomen och sanningens ljus har den lämnat bakom sig för länge sedan tycks det som.

Vart är Svenska kyrkan påväg? Kyrkan styr ut på djupa vatten med taggarna utåt mot nya kunskaper, perspektiv och röster som är kritiska till Kyrkans politik. Situationen påminner om tiden då den katolska kyrkan desperat höll fast vid att jorden var platt och inte ville lära sig något nytt.  Ett mörker likt det medeltida sänker sig över Svenska kyrkan.

 

 

Länk till motion: Mot 2016_051.pdf

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s