Dekorerad Wallström:Erkännandet av Palestina stöd till fred i världen

screen-shot-2016-12-15-at-22-43-35

Margot Wallström har idag anlänt till Ramallah och Palestinska myndigheten. Under möte med palestinske presidenten Mahmoud Abbas ska utrikesministern ha sagt att den svenska regeringens erkännande av ‘Palestina’ var ett svenskt stöd till fred i världen.

Wallström såg rörd  och glad ut då hon idag mötte Abbas och dekorerades med Jerusalemordens stora stjärna.  Priset fick hon ”för sitt fortsatta stöd för frihet, rättvisa och självständighet för det palestinska folket,” skriver den palestinska nyhetsbyrån Wafa.

Svenska utrikesministern uttryckte under mötet med  Abbas sitt lands iver att stödja fredsprocessen baserad på principen om tvåstatslösningen. Hon underströk att erkännandet av staten Palestina kom som ett direkt svensk stöd till fred och stabilitet i regionen och i världen.

Före sin resa till Ramallah  meddelade Wallström journalister att hon skulle framföra kritik till det palestinska ledarskapet när hon väl kom till Ramallah. ”De får skärpa sig” ska hon ha sagt enligt Aftonbladet .

Vad hon syftar på är oklart men det har uppmärksammats internationellt i media och av flera givarländer till Palestinska myndigheten att höga löner och förmåner går från myndigheten via PLO till de som begått terrorbrott mot israeler. Löneutbetalningarna och förmånerna till terrorister regleras i palestinsk lag. Abbas och flera höga palestinska politiker har toppat dessa bisarra utbetalningar genom uttalanden till stöd för våldsbejakande extremism.

Men ser det ut som Wallström passat på att ge kritik till Abbas om man studerar palestinsk media och det videomaterial som Abbas  lagt ut på youtube? Knappast.

länk:

http://www.wafa.ps/ar_page.aspx?id=Pm4kuYa729831801237aPm4kuY

En kommentar Lägg till

  1. ingemar karlsson skriver:

    att den svenska regeringen inte förstått att enda demokratin i området är ISRAEL!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s